sursa foto:  larepublica.pe

Un nume greu din Franța critică dur SUA: ‘Trebuie să refuzăm să cauționăm războiul împotriva Chinei pentru a satisface opiniile SUA cu privire la Taiwan’

Fostul lider al partidului France Insoumise, Jean-Luc Mélenchon, notează drept o „provocare” vizita președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan.

Acesta a subliniat că nu există decât o singură Chină, sugerând astfel că Taiwanul nu se poate bucura de propria suveranitate statală.

„Oricare ar fi amploarea și nivelul criticilor care pot fi adresate guvernului chinez, trebuie să refuzăm să cauționăm războiul împotriva Chinei pentru a satisface opiniile SUA cu privire la Taiwan. Dacă aș fi fost ales, aș fi purtat această discuție cu guvernul american”, explică fostul candidat la alegerile prezidențiale din Franța, potrivit BFM TV.

La Beijing, inițiativa lui Nancy Pelosi, luată în cadrul unui turneu asiatic, este văzută și ea ca o provocare. De la plecarea înaltului oficial american, China a lansat miercuri manevre militare majore.

„Chinezii vor rezolva problema între ei. Nu există niciun alt rezultat rezonabil posibil”, a continuat miercuri Jean-Luc Mélenchon. De asemenea, el acuză Statele Unite că vor să „deschidă un nou front”, conform b1tv.ro.

Vezi și:

Se pregătește invazia Taiwanului? Forțele Armate Chineze desfășoară exerciții militare de anvergură în Strâmtoarea Taiwan

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare