sursa foto:  observatornews.ro

Un student român scrie istorie! A inventat pantofii care îți încarcă telefonul în timp ce mergi

Un student român scrie istorie! Robert Vasile Panța, un student de la UTCN Cluj-Napoca, a creat pantofii care îți încarcă telefonul mobil în timp ce te plimbi.

Invenția se folosește de energia regenerabilă. Marți, 30 mai 2023, s-a desfășurat finala celei de-a șasea ediții a competiției studențești Internet of Things Student Challenge, la ClujHub, organizată de Departamentul de Automatică al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, singura competiție de proiecte în domeniul IoT din România.

Robert Panța a obținut locul al treilea 

Locul III a fost luat de invenția „Innovation through Green-Energy Footwear and Piezoelectric Harvesting System”. Este un sistem dezvoltat de Panța Robert-Vasile (student Licență an IV, Automatică și Informatică Aplicată Engleză), scrie Monitorulcj.ro.

Pe măsură ce energia regenerabilă devine tot mai răspândită, interesul pentru cercetarea în domeniul ecologic de energie verde și posibilitatea de a utiliza tehnologii integrate dispozitive purtabile vor crește, potrivit reprezentanților UTCN Cluj. Lucrarea actuală se concentrează pe recoltarea energiei cinetice utilizând mecanisme de încălțăminte pentru a genera energie regenerabilă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare