sursa foto:  digi24.ro

Undă verde! Cis Gaz, un important jucător de pe piața gazului, intră în acționariatul Next Energy

Cis Gaz SA, un important jucător de pe piața gazului, a primit undă verde de la Consiliul Concurenței să intre în acționariatul Next Energy Distribution.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care CIS GAZ S.A. intenționează să intre în acționariatul Next Energy Distribution S.R.L., alături de familia Toma, informează Consiliul Concurenței.

Detalii despre cele două companii

CIS GAZ S.A. se ocupă cu lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide, în timp ce Next Energy Distribution S.R.L. are ca obiect de activitate intermedierile în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie.

Ambele companii activează în domeniul furnizării cu ridicata, respectiv cu amănuntul de gaze naturale, precum și în cel al lucrărilor de construcții de conducte pentru transportul gazelor naturale și lucrărilor conexe acestora.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

CIS Gaz, memorandum de cooperare cu Town Gas, cea mai mare companie de distribuție gaze din Egipt

CIS Gaz a participat, în perioada 9-11 octombrie, cu sprijinul Ambasadei României în R. A. Egipt, la discuții ample cu două dintre cele mai importante societăți egiptene din domeniul energetic, Town Gas și EGAS, care dezvoltă proiecte complexe din sectorul energetic public și privat, în zone precum Cairo (stația de alimentare cu gaze a cartierului New Cairo, operată de Town Gas) sau Alexandria (stația de alimentare cu gaze naturale a orașului Alexandria, operată de Town Gas).

Împreună cu EGAS, compania națională care operează rețeaua de transmisie de gaze naturale din Egipt, s-au analizat variante de finalizare a proiectului Hayah Karima, derulat de către guvernul egiptean, în cadrul căruia CIS Gaz este furnizor de echipamente fabricate în România.

Hayah Karima este un proiect național derulat de către statul egiptean prin care peste 1400 de sate vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale.

„Strategia noastră pe termen lung are ca pilon central extinderea prezenței pe piețe externe, acolo unde expertiza noastră poate face diferența.

Egiptul a devenit din ce în ce mai mult un centru regional de gaze și există o nevoie în creștere de a dezvolta proiecte noi de infrastructură de energie. Pe noi ne bucură faptul că putem dezvolta astfel de proiecte și mai ales că putem exporta nu doar know-how-ul local, dar și produse fabricate în România”, spune Sebastian Călugăr, CEO, CIS Gaz.

Despre CIS Gaz

CIS GAZ este o companie românească cu capital 100% privat, fondată în 1990 și este azi unul dintre cei mai importanți jucători din industria de petrol și gaze naturale din România, specializați în execuția instalațiilor tehnologice de suprafață, a conductelor de colectare a gazelor naturale, a conductelor de transport gaze naturale și a stațiilor de comprimare aferente acestora, precum și execuția racordurilor și a stațiilor de reglare-măsurare a gazelor naturale.

De-a lungul întregii sale activități, CIS Gaz a implementat numeroase proiecte strategice atât la nivel local, dar și în afara țării, având o prezență puternică la nivel internațional și parteneriate exclusive pentru o gamă completă de produse și servicii de ultimă generație. Începând din anul 2022, CIS Gaz este și membru IPLOCA (The International Pipe Line and Offshore Contractors Association), cea mai mare asociație din industria construcțiilor de conducte onshore și offshore la nivel

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare