Unde au dispărut izoletele? Raed Arafat: ‘Nu mai erau justificate să le folosim când am ajuns la mii de pacienți’

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a explicat în cadrul unei emisiuni TV de ce nu mai sunt folosite izoletele pentru transportul bolnavilor de COVID. 

La începutul pandemiei numărul cazurilor era foarte mic și nu știam multe despre virus. Izoletele erau foarte importante pentru a păstra pacientul izolat și de personalul medical și de anturajul lui. Încet, încet, numărul cazurilor a crescut mult, dar în același timp am aflat mai multe despre virus și cum ne protejăm și izoletele nu mai erau justificate să le folosim când am ajuns la mii de pacienți”, a explicat Raed Arafat.

Dacă ar apărea un nou virus extrem de contagios, cum este SARS-CoV-2, despre care nu se cunosc prea multe lucruri, izoletele vor fi din nou folosite, a continuat șeful DSU.

„Izoletele au locul lor până la un anumit moment, până la o anumită limită. Folosirea lor la început a fost corectă și justificată, nefolosirea lor, este la fel, corectă și justificată”, a adăugat Arafat, conform Digi24.ro.

Vezi și:

Raed Arafat, despre vaccinarea angajaților ISU: ‘Procentul de vaccinare este mai mic pentru că se reflectă ce se întâmplă și în societate în general’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare