Unde merită să zbori?

Zborurile cu avionul sunt o necesitate a timpurilor în care trăim. Timpul este foarte prețios pentru fiecare dintre noi, și sunt momente în care trebuie să parcurgem distanțe mari într-un timp foarte scurt, pentru a rezolva anumite probleme. Dar zborul cu avionul reprezintă și calea prin care mulți dintre noi ajungem la destinațiile de vacanță. Fie că vorbim despre destinații din Europa sau de pe alte continente, avionul ne ajută să ajungem acolo în siguranță și incomparabil mai repede decât cu orice alt mijloc de transport.

Unde merită să zbori în afara Europei?

Dubai este o destinație care s-a menținut în topurile preferințelor turiștilor. Orașul este capitala Emiratului Dubai și are o istorie de 3 secole. În cazul în care planifici o călătorie în Dubai, de pe eSky.ro poți procura biletele de avion. Orașul a luat naștere în secolul 18, atunci fiind un oraș mic pescăresc, iar secolul 21 i-a adus transformarea într-un oraș cosmopolit, care oferă servicii turistice de cea mai înaltă calitate. De altfel, Dubaiul este orașul situat pe locul 2 în lume ca număr de hoteluri de 5 stele. Tot în Dubai există și cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, un simbol la nivel mondial. 

O altă locație din afara Europei a cărei popularitate a crescut de la an la an este Maldive. Această țară este situată la sud-vest de India și este o țară insulară, formată dintr-un grup de 26 de atoli. Apele de culoarea turcoaz și plajele pudrate îți dau o senzație de vis. Sunt multe locații de vizitat în Maldive, printre care: Moscheea Vinerea Mare și Muzeul Național, care sunt situate pe atolul Male, insula Nalaguraidhoo, cea cunoscută drept Insula Soarelui, Banana Reef și insula Alimatha. Dacă printre pasiunile tale se află scufundările și snorkeling-ul, atunci Maldive este destinația ideală.

Merită să zbori în Japonia?

O altă destinație din afara Europei este Kyoto, în Japonia. Acest oraș se află în regiunea Kansai, lângă Osaka. Ce face din Kyoto o atracție de top sunt monumentele istorice ale vechiului Kyoto, care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO, dar și multiple temple. În afară  de aceste clădiri și monumente, Kyoto este renumit pentru copacii care, atunci când sunt înfloriți, creează o imagine extraordinară. De altfel, datorită acestui peisaj, nu puțini sunt cei care afirmă că orașul Kyoto este printre cele mai romantice orașe din lume.

Unde merită să zbori în Europa?

Una dintre destinațiile de top din Europa este Viena. Viena este capitala Austriei și este traversată de Dunăre. Are o populație de 2 milioane de locuitori și este al zecelea oraș, ca mărime, din Uniunea Europeană. Viena a fost, de-a lungul timpului, capitala Sfântului Imperiu Roman de Națiune Germană, a Imperiului Austriac și a Imperiului Austro-Ungar, așa că orașul abundă de locuri încărcate de istorie.

Printre principalele atracții ale orașului se numără: Domul Sfântul Ștefan, Palatul Schönnbrunn, Roata Uriașă din Viena, Muzeul de Istorie a Artei, Muzeul de Istorie Naturală. Bineînțeles că sunt multe alte obiective de vizitat, iar recomandarea este ca, atunci când vizitezi Viena, să nu fii pe fugă și să bifezi cât mai multe locații. 

Merită să zbori la Roma?

Roma este încă o destinație de top. Nici nu s-ar putea altfel, la cât de multă istorie înmagazinează. Roma este capitala Italiei și fosta capitală a Imperiului Roman, unul dintre cele mai mari imperii care au existat vreodată. Dar nu e vorba numai de istorie! Roma abundă de cafenele, pizzerii, gelaterii și restaurante, care de care mai frumoase și cu produse care îți vor încânta papilele gustative. 

Pentru a descoperi Roma în toată splendoarea ei ar fi nevoie de câteva săptămâni bune, dar se pot  vizita în câteva zile unele atracții. Spre exemplu: Colosseumul, care este simbolul Romei, Forumul Roman, Piața San Pietro și Basilica San Pietro din Vatican, Muzeul Vaticanului, Galeria Borghese.

Nu putem să discutăm de destinații de top din Europa fără să vorbim despre Budapesta. Budapesta este capitala Ungariei, și este situată pe ambele maluri ale Dunării. Unele dintre atracțiile orașului sunt: Palatul Parlamentului, podurile peste Dunăre, nu mai puțin de 9 la număr, Basilica Sfântul Ștefan, Marea Sinagogă, Dealul Castelului Buda. În cazul în care planifici o plecare către Budapestea, acum găsești zboruri și din Timișoara la următorul link https://www.esky.ro/bilete-de-avion/ci/tsr/0/0/timisoara.  

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare