sursa foto:  Getty Images

Ursula von der Leyen amenință Ungaria cu procedura de infringement dacă nu renunță la legea anti-LGBT

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lansat amenințări dure la adresa Ungariei, dacă nu va elimina legea anti-LGBT. 

Legea respectivă ar urma să intre în vigoare joi.

”Este pus semnul egal între homosexualitate şi pornografie. Această legislaţie foloseşte protecţia copiilor pentru a discrimina oameni ca urmare a orientării lor sexuale… Este o ruşine”, a declarat Von der Leyen în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

Ea a adăugat că Ungaria se va confrunta cu puterea deplină a dreptului comunitar dacă nu revine asupra noii legislaţii.

În calitate de gardian al tratatelor UE, executivul comunitar poate lansa o procedură de încălcare a dreptului european (infringement, n.red.), ceea ce poate duce la sesizarea Curţii de Justiţie a UE şi ulterior la sancţiuni.

Premierul ungar Viktor Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privinţa politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în faţa liberalismului occidental ceea ce el susţine că sunt valorile creştine tradiţionale ale Ungariei.

Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală, informează agerpres.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare