USR-iștii autentici fac scut în jurul lui Dan Barna. Cătălin Drulă: ‘Așa trebuie să fie un lider de partid. Vedeam la el și văd și azi competență și integritate’

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă (USR) a făcut un laudatio pentru co-președintele USR PLUS, Dan Barna, pe care îl descrie drept un om curajos, competent și integru.

 

„L-am cunoscut pe Dan în 2016 când am intrat amândoi ca deputaţi în Parlamentul României pe listele USR. Plecasem amândoi dintr-un guvern tehnocrat, care mi-aş fi dorit să aibă mai mult curaj. Dar despre asta probabil mai multe voi scrie în memorii. Din 2016 şi până azi am trăit alături de Dan atâtea poveşti de succes încât am putea umple volume întregi.
Am coordonat campania pentru alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale, am fost împreună în toată ţara să strângem semnături pentru campania «Fără Penali în Funcţii Publice», am văzut rolul său esenţial în proiectul de fuziune USR PLUS şi apoi am fost colegi în guvernarea acestui an. În toate acele momente mi-am zis mereu în gând «aşa trebuie să fie un lider de partid». Vedeam la el şi văd şi azi competenţă şi integritate.
Şi un ultim ingredient – absolut esenţial în politică – pe care aveam să-l văd din nou în ziua blocării metroului: CURAJUL.”, le scrie Cătălin Drulă colegilor săi de partid, într-un mesaj intern adresat în săptămâna în care se tranşează lupta internă pentru preşedinţia USR PLUS.

În sprijinul, afirmaţiilor sale, fostul ministru al Transporturilor povesteşte, folosind numeroase metafore, cum intervenţia lui Dan Barna în ziua grevei de la metroul bucureştean a dus la detensionarea situaţiei.

„Din zorii zilei am stat la discuţii cu autorităţi. Printre ele, un ministru de interne lipsit de curaj. Nu putea să conceapă că statul român fusese capturat de mafioţi şi nu înţelegea că e în mâinile lui să restabilească suveranitatea legii. Puţin după răsărit eram în birou, la Ministerul Transporturilor. Atunci l-am sunat pe Dan Barna. (…) Când a intrat la mine în birou, la minister, am simţit cum întregul plan al zilei urmează să se structureze natural.
Întreaga echipă de criză era acolo, Dan a venit şi cu echipa lui. Oamenilor care mi-au fost alături în mandatul de ministru le voi fi etern recunoscător pentru sprijin. Dar mărturisesc că la sosirea lui Dan eram liniştit că îl aveam alături pe partenerul de drum îndelungat şi uneori anevoios. Cu Dan am găsit soluţia legală. Dan m-a ajutat în negocierile cu toate autorităţile implicate. Toate piesele dintr-un puzzle complicat al unei zile de coşmar începeau să se potrivească, aşa cum toate instrumentele unei orchestre sună armonios sub bagheta unui dirijor”, le mai transmite Drulă celor din USR PLUS.

Catalogându-l şi pe premierul Florin Cîţu drept un om lipsit de curaj, Drulă face trimitere şi la bugetul mare de care beneficiază ministerul pe care l-a condus, subliniind că tot datorită lui Barna a fost alocată suma „record”.

„Credeţi că fără medierea lui Dan între mine şi un premier fără curaj şi viziune aş fi avut buget record de investiţii la Ministerul Transporturilor? Vă spun cu mâna pe inimă: nu”, mai scrie fostul ministru.
El a explicat că motivul pentru care nu candidează la preşedinţia USR PLUS este acela că Barna este „mult mai potrivit” decât el pentru această funcţie.
„Aş vrea să pot zice că va fi la fel de bine pentru USR PLUS şi România indiferent cine câştigă preşedinţia USR PLUS. Dar convingerea mea este că nu”, încheie Cătălin Drulă, conform News.ro.
Vezi și:

Războiul sistemului! Dan Barna și Dacian Cioloș se încaieră

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare