sursa foto:  digi24.ro

USR sare la gâtul premierului Ludovic Orban: ‘Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL’

USR a lansat un atac dur la adresa Partidului Național Liberal, dar și asupra premierului Ludovic Orban, căruia îi solicită să explice public de ce a contestat la Curtea Constituțională „DNA-ul pădurilor”.

 

„DNA-ul pădurilor trebuia să fie astăzi în vigoare, dar preşedintele nu s-a grăbit să promulge legea, probabil ca să dea timp Guvernului PNL să scrie sesizarea la CCR. Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL. În Parlament, PNL s-a abţinut la vot în Camera Deputaţilor şi, ulterior, a votat pentru lege la Senat, pentru ca apoi Guvernul să atace legea la CCR. Atât de puternice sunt legăturile între mafia lemnului şi PNL? Îi cer premierului Ludovic Orban să explice public de ce a contestat la CCR DNA-ul pădurilor”, afirmă senatorul USR Allen Coliban.

 

 

 

La rândul său, senatorul USR Mihai Goţiu spune că „hoţii pădurilor României se vor simţi încurajaţi să îşi continue activitatea, din moment ce chiar Guvernul se luptă să blocheze legea care ar permite cercetarea penală a faptelor lor”.

 

 

 

„Vă întrebaţi care va fi efectul acestui atac la CCR şi amânarea înfiinţării DNA-ului pădurilor? Hoţii pădurilor României se vor simţi încurajaţi să îşi continue activitatea, din moment ce chiar Guvernul se luptă să blocheze legea care ar permite cercetarea penală a faptelor lor. Puneţi cap la cap toate aceste acţiuni: modul în care PNL vrea să preia şefiile Direcţiilor Silvice şi Gărzilor Forestiere, blocarea DNA-ului pădurilor şi… campaniile electorale, şi o să înţelegeţi care e miza şi ce prăpăd va urma în această perioadă în păduri”, susţine, în acelaşi comunicat, Mihai Goţiu.

 

 

USR menţionează că, potrivit adresei CCR, prin care se solicită un punct de vedere Senatului cu privire la sesizarea Guvernului, termenul anunţat pentru şedinţă este 30 septembrie.

 

„Ceea ce înseamnă câteva luni bune de întârziere în înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu. Între timp, în fiecare an, din pădurile României dispar, fără acte, 20 de milioane de metri cubi de lemn”, mai arată USR.

Citește și:

EXCLUSIV Cutremur între Servicii! Șeful SPP câștigă dublu față de șeful SRI! Salariul generalului Pahonțu a explodat în ultimul an fiscal declarat

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare