sursa foto:  romaniatv.net

Veste mare! Beneficii uriașe pentru acești români

Părinţii care vor să ajute un suflet şi să-l adopte vor scăpa de birocraţia anterioară. Legiutorul a decis să simplifice acest proces prin introducerea unor stimulente fiscale în cazul unor categorii de adopţie, a renunţat la legalizarea unor anumite înscrisuri şi a acordat o sumă de bani fixă pentru tratarea unor probleme medicale.

Printre altele, valabilitatea atestatului care asigură faptul că o persoană/familie este capabilă să adopte a fost majorată.

Modificările introduse prin noua lege creează premisele necesare pentru ca familiile care doresc să adopte un copil să parcurgă o procedură mai simplă. Sunt regelementate şi stimulente financiare. Cei care decid să adopte vor beneficia de o îndemnizaţie lunară pentru fiecare copil adoptat din partea statului.

De această îndemnizaţie pot beneficia doar familiile/persoanele adoptatoare. Pentru a beneficia de acest stimul fiscal copilul trebuie să aibă vârsta între 3 şi 6 ani ori să fie încadrat la un grad de handicap uşor sau mediu sau să facă parte dintr-un grup de 2 fraţi adoptabili împreună. Legiuitorul a înţeles miza pe plan social.

Obţinerea atestatului de persoană/familie aptă să adopte are un termen de 5 ani. Anterior, ter Obţinerea acestuia este o etapă obligatorie în prcesul de adopţie. Sunt luate în considerare personalitatea şi sănătatea adoptatorului sau familiei adoptatoare, condiţiile de locuit, aptitudinea de creştere şi educare a unui copil. De asemenea obligativitatea legalizării certificatelor de naştere/de căsătorie care urmau să fie anexate cererii de încuviinţare a adopţiei a fost eliminată.

Un alt stimulent deosebit de important este suma fixă de 1.500 de lei/an, destinată asigurării unor servicii de recuperare/reabilitare medicală. Necesitatea lor trebuie stabilită de un medic, psiholog sau asistent social. Stimulentul fiscal este egal cu timpul necesar monitorizării postadopţie”, a declarat Mădălina Ion, avocat, pentru Aleph News.

Vezi și:

Vești bune la început de an! Decizia luată de Guvern

O nouă taxă îi așteaptă pe români. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Veste bună pentru milioane de români! Anul 2021 vine cu surprize pentru toți cei care au planuri de vacanță

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare