sursa foto:  a1.ro

Vești bune la început de an! Decizia luată de Guvern

Noul an vine cu vesti bune pentru portofelul romanilor. Daca vreti sa gasiti o locuinta frumoasa pentru familie, acum o puteti cumpara pe bani mai putini.

Guvernul Romaniei tocmai a oferit oportunitatea de a cumpara apartamentul mult visat prin reducerea TVA-ului cu 5%. Cu toate acestea, insa, expertii sunt de parere ca masura este una discutabila intrucat sectorul constructiilor nu necesita stimuli suplimentari, iar aceasta modificare nu produce mari schimbari.

„Modificarea plafonului valoric pentru locuintele noi la care se aplica un TVA redus este o masura discutabila. Aceasta aparent sprijina sectorul constructiilor pe termen foarte scurt. De asemenea, si consumatorii pot fi afectati. Daca dezvoltatorii imobiliari nu isi maresc substantial marjele de profit, pe termen lung riscul asociat creditului achizitionarii de locuinte ar putea creste. Din punct de vedere fiscal, aceste masuri erodeaza baza de impozitare si ar trebui sa fie revizuite”, a declarat economistul Laurian Lungu, pentru Aleph News .

Citește și:

O nouă taxă îi așteaptă pe români. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Veste bună pentru milioane de români! Anul 2021 vine cu surprize pentru toți cei care au planuri de vacanță

EXCLUSIV Avem dovada! Pe final de 2020, românii s-au trezit cu conturile blocate! Guvernul Cîțu le-a dat o mare lovitură!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare