Veste uriașă pentru Kovesi! Fostul șef ANAF beneficiază de sprijin din partea Franței

Veste uriașă pentru fostul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Aceasta nu mai are cum să piardă postul de procuror șef european. 

Cei de la Financial Times dezvăluie, citând surse franceze și românești, anunță că Franța o susține pe Kovesi. Această decizie de a o susține pe Laura Codruța Kovesi vine după ce Emmanuel Macron a ieșit triumfător după negocierile de luna trecută privind pozițiile de conducere din Uniunea Europeană, inclusiv pentru conducerea Băncii Central Europene

Postul va fi ocupat de Christine Lagarde, din Franța.

Un oficial francez de rang înalt a declarat sub protecția anonimatului că schimbarea de atitudine în privința Parchetului UE a venit din nevoia de balans geografic pentru pozițiile superioare ale UE, deoarece Estul Europei nu a primit niciuna, conform sursei citate.

Schimbarea de poziție a Parisului în privința funcției de procuror șef european vine și ca un angajament al sprijinirii statului de drept și al eforturilor făcute de Laura Codruța Kovesi în acest sens, în România. „Sprijinul Franței pentru fosta șefă a DNA va permite o înființare rapidă a biroului procurorului șef european, funcție pe care a sprijinit-o în mod activ”, a adăugat oficialul francez.

Vezi și

Dezvăluire-bombă! Artificiul folosit de Guvern, pentru a da lovitura! Rolul ANAF

INTERVIU fără perdea cu Ludovic Orban. Ce se va întâmpla cu pensiile și salariile; Artificiul folosit de Guvern, pentru a-și face planul

Ion Țiriac nimicit! Frații Dedeman i-au dat mega-lovitura

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare