sursa foto:  adevarul financiar

Vești bune pentru România! Un alt produs românesc este de acum protejat de UE. Despre ce este vorba

Începând cu 3 decembrie, scrumbia de Dunăre afumată este al cincilea produs românesc recunoscut şi protejat în UE, după ce a intrat pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european.

Scrumbia de Dunăre afumată a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicaţie geografică protejată (IGP). Scrumbia de Dunăre este un peşte sălbatic care migrează din Marea Neagră în Dunăre. Specia nu poate fi crescută în acvacultură şi este capturată numai în cursul migraţiei pe Dunăre. Are 250-400 grame şi între 25-30 centimetri şi este recunoscut drept cel mai bogat peşte în grăsimi, din lume, raportat la talia sa, informează repezentanţa din România a Comisiei Europene.

Scrumbia este pregătită întreagă, după curăţare, sărată şi afumată la rece după o metodă veche, din aria geografică definită.

Scrumbia de Dunăre afumată se alătură celorlalte 4 produse alimentare româneşti protejate în UE: novac afumat din Ţara Bârsei, telemea de Ibăneşti, salam de Sibiu şi magiun de prune de Topoloveni.

În total, la nivelul UE, sunt înregistrate 1.440 de produse protejate.

Citește și:

Lovitură devastatoare pentru Elena Udrea și Alina Bica! Anunț dezastruos

Bomba a fost detonată! Cine o va înlocui pe Carmen Dan la Interne

Cine i-a deschis calea lui Klaus Iohannis la parada militară de 1 Decembrie de la Alba și ce salariu are

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare