sursa foto:  news.ro

Vești despre reducerea TVA la alimente! Ce spune premierul, Nicolae Ciucă despre o astfel de măsură

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Călăraşi, că nu s-a discutat despre reducerea TVA la alimente. Acesta subliniind faptul că  în perioade de criză, cu creşteri de preţuri, o astfel de măsură nu are rezultatul scontat.

,,Nu am discutat despre reducerea TVA la alimente. Oricum, în situaţii de criză, s-a demonstrat că, atunci când există aceste fluxuri, creşteri de preţuri, reducerea TVA a fost foarte repede absorbită în preţ şi efectul nu a fost pe măsura intenţiei iniţiale. Ca atare, de fiecare dată când analizăm măsurile financiare trebuie să analizăm şi care sunt efectele şi, în funcţie de aceasta, să luăm decizia„, a spus Ciucă.

În altă ordine de idei, premierul a declarat că măsurători pe canalul Bâstroe şi braţul Chilia se vor face după ce vine aprobarea de la partea ucraineană şi ulterior echipele tehnice vor merge în teren.

„A fost o întâlnire tripartită între reprezentanţii Comisiei Europene, partea tehnică ucraineană şi partea tehnică a noastră, a României. A fost agreat un protocol pentru perioada imediat următoare. Din datele care ne-au fost raportate, urma ca în înţelegere deplină şi acord cu partea ucraineană şi cu reprezentanţii Comisiei, ca în perioada următoare să primim aprobare pentru executarea măsurătorilor pe braţul Chilia, pe partea ucraineană şi, ulterior, pe canalul Bâstroe. Astăzi, înainte să fi plecat de la Guvern, nu aveam date legate de această aprobare. Ca atare, în funcţie de momentul în care va veni această aprobare, echipele tehnice vor merge în teren. Dacă nu, se va discuta şi se va clarifica situaţia cu partea ucraineană”, a precizat Nicolae Ciucă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare