sursa foto:  click.ro

Vești importante! Părinții vor avea parte de mai multe zile libere plătite- Cum este posibil

Vești importante pentru părinți! Vor avea parte de zile libere pentru supravegherea copiilor.

Potrivit unui proiect de lege înregistrat la Senat, părinții avea parte de zile libere pentru supravegherea copiilor în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu.

Prevederile se aplică părinților ai căror copii au vârsta de până la 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ, precum și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ.

Părintele căruia i se acordă o zi liberă are dreptul la zile libere plătite, pe toată perioada în care autoritățile competente decretează închiderea unităților de învățământ respective.

Zilele libere se acordă la cererea unui dintre părinți, pe baza unei declarații pe propria răspundere, depusă la angajator.

Vezi și Dezvăluirea care cutremură scena! Elena Udrea ar fi turnat, pentru a fi eliberată! Ce ‘spovedanie’ i se mai cere

Legea se aplică pentru toții angajații din mediul public și privat.

În cazul în care în urma unei verificări se constată că ambii părinți au solicitat simultan zile libere, va fi anulată definitiv posibilitatea ulterioară de mai beneficia de prevederile prezentei legi.

Indemnizația pentru fiecare zi liberă se plătește din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri și cheltuieli al angajatorilui și este egală cu salariul corespunzător unei zile lucrătoare.

Vezi și EXCLUSIV Acuze grave la adresa aliaților lui Liviu Dragnea! Rolul serviciilor secrete

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare