sursa foto:  Capital.ro

Vești importante pentru pensionari! Ce ar putea primi din partea statului

Vești bune pentru pensionarii militari! Aceștia ar putea beneficia de bilete pentru tratament balnear şi de recuperare.

”Proiectul propune reglementări pentru stabilirea numărului de bilete de tratament balnear şi de recuperare care se acordă în sistemul pensiilor militare de stat, durata tratamentului balnear şi de recuperare, condiţiile şi modul de acordare, modalitatea de atribuire a biletelor către beneficiari, precum şi modul de decontare a acestora.

Astfel, se propune stabilirea unui număr de bilete de tratament care să reprezinte 5% din numărul pensionarilor aflaţi în plată la fiecare casă de pensii sectorială la data de 1 august a anului precedent.

Durata maximă a unui bilet de tratament balnear şi de recuperare ar urma să fie de 14 zile, iar tariful maxim pentru biletele de tratament ar urma să fie de până la 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat din anul în care se acordă biletele”.

Biletele de tratament vor putea fi folosite în staţiunile turistice de interes naţional şi local, dar şi în staţiunile balneare şi balneoclimatice din ţară.

”În lista de instituţii în care se pot efectua tratamente ar urma să fie inclus şi Sanatoriul de balneofizioterapie şi recuperare medicală „Dr. Dimitrie Cantemir” Bălţăteşti din subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru aceste bilete de tratament ar urma să poată aplica pensionarii militari cu pensie de invaliditate, pentru limită de vârstă, pensionat anticipat sau cu pensie anticipată parţială.

Proiectul iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi de Serviciul Român de Informaţii a fost transmis către Consiliul Economic şi Social pentru avizare”, informează avocatnet.ro

Important! Prevederile din acest proiect nu se aplică însă. Pentru a se aplica, proiectul trebuie întâi adoptat de Guvern printr-o hotărâre şi apoi publicat în Monitorul Oficial.

Citește și:

Atenție, pensionari! Casa Națională de Pensii Publice: ‘Sumele vor fi restituite în luna decembrie’

Firmele românești care au depășit criza economică generată de pandemie și au reușit să obțină profit. Ce metode au folosit

Document. Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde au ars de vii 10 persoane, organizează un concurs pentru ocuparea funcției de manager, în această perioadă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare