sursa foto:  transporturiromania.ro

Vești importante pentru șoferii români! Aceste autovehicule nu vor mai putea fi înmatriculate în România

A devenit oficial! Noi schimbări majore în Codul Rutier. Aceste mașini nu vor mai putea fi înmatriculate în România: Proiectul a fost aprobat, Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că noile prevederi intră în vigoare.

 

Este vorba despre HG 815, din 8 septembrie care vine să modifice și să completeze Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2022 privind circulația pe drumurile publice.

Mașinile furate din străinătate nu vor mai putea fi înmatriculate 

Conform noilor prevederi, ”autovehiculele și remorcile reclamate ca fiind furate în România sau în străinătate, precum și cele date în urmărire de către structurile Poliției Române ori de către autoritățile altor state nu se înmatriculează”.

 

În același timp, la înregistrare, vehiculele vor primi plăcuțe cu un singur număr de înregistrare, care trebuie să aibă:

a) fondul reflectorizant de culoare galbenă, iar literele și cifrele, în relief, de culoare neagră, pentru vehiculele înregistrate la nivelul primarilor comunelor, ai orașelor, ai municipiilor și ai sectoarelor municipiului București;

b) fondul reflectorizant de culoare albă, iar literele și cifrele, în relief, de culoare neagră, pentru autovehiculele care se înregistrează la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază sau, după caz, la Serviciul Român de Informații.

Noi plăcuțe de înmatriculare de la primării, numai cu cifre

Nu în ultimul rând, actul normativ stabilește că numărul de înregistrare al vehiculelor înregistrate la nivelul primarilor comunelor, ai orașelor, ai municipiilor și ai sectoarelor municipiului București se compune din indicativul localității, format din cifre arabe, indicativul județului sau al municipiului București, scris cu litere cu caractere latine majuscule, precum și dintr-un număr de ordine, format din cifre arabe.

Se mai precizează, totodată, că numărul de înregistrare al autovehiculelor înregistrate la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază și, după caz, la Serviciul Român de Informații se compune din abrevierea denumirii instituției, scrisă cu litere cu caractere latine majuscule, precum și dintr-un număr de ordine, format din cifre arabe, conform dcbusiness.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare