sursa foto:  bcnews.com

Vești pentru șoferi! Parcări cu mii de locuri. Unde sunt și în ce stadiu se află

După recenta inaugurare a parcării Străulești de către Metrorex (650 de locuri) în nord-vestul Capitalei se naște întrebarea: ce proiecte sunt în lucru la Primăria Municipiului București?

Multe proiecte, niciunul însă început propriu-zis, arată datele funizate de Primăria Municipiului București (PMB) pentru Digi24.ro. Proiectele totalizând 3.377 locuri de parcare – nu mult pentru un oraș de peste 2 milioane de locuitori sunt mai degrabă în faze incipiente, astfel:

Piața DorobanțiParcaj subteran care va fi demarat în regim de concesiune lucrări. Parcajul subteran va fi situat în zona Piața Dorobanți și va avea o capacitate de 283 locuri parcare, amplasate pe două niveluri. În prezent documentația aferentă demarării acestui proiect a fost transmisă la ANAP, în vederea validarii acesteia. După validarea documentației, va fi publicat anunțul de concesiune aferent procedurii de atribuire a contractului de concesiune de lucrări Parcaj subteran Piața Dorobanți, în SICAP (sistemul național de licitații) și JOUE (sistemul european de licitații).

Gara de Nord. Proiect de parcaj subteran care va fi demarat în regim de concesiune lucrări. Parcajul va fi situat în zona Gării de Nord și va avea o capacitate de 600 locuri parcare, amplasate pe două niveluri. În vederea demarării acestui proiect, în prima etapă, Compania Dezvoltare Durabilă va realiza demersurile necesare în vederea obținerii PUZ-lui solicitat prin Certificatul de Urbanism. După obținerea acestuia vor fi elaborate studiile șdocumentațiilenecesare demarării proiectului în regim de concesiune de lucrări. Totodată va fi publicat, anunțul de concesiune aferent procedurii de atribuire a contractului de concesiune de lucrări Parcaj subteran Gara de Nord, în SICAP și JOUE.

Piața Lahovari. Parcaj subteran ce va fi demarat în regim de concesiune lucrări. Parcajul subteran va fi situat in zona Pieței Lahovari și va avea o capacitate de 206 locuri parcare, situate pe 3 niveluri. În prezent se elaboreazăproiectul tehnic aferent proiectului. După elaborarea acestuia, vor fi elaborate studiile șdocumentațiile necesare demarării proiectului în regim de concesiune de lucrări. Totodată, va fi publicat anunțul de concesiune aferent procedurii de atribuire a contractului de concesiune de lucrări Parcaj subteran Piața Lahovari, în SICAP și JOUE.

Piața ConstituțieiProiectul va fi demarat în regim de concesiune lucrări. Parcajul subteran va fi situat în Piata Constituției și va avea o capacitate de 988 locuri parcare,  situate pe 3 niveluri. În prezent se elaborează proiectul tehnic aferent proiectului. După elaborarea acestuia, vor fi elaborate studiile șdocumentațiile necesare demarării proiectului în regim de concesiune de lucrări. Totodată. va fi publicat anunțul de concesiune aferent procedurii de atribuire a contractului de concesiune de lucrări Parcaj subteran Piața Constituțieiîn SICAP si JOUE.

Strada Donizetti nr.8-10, sector 2. A fost obtinut de la Primăria Sectorului 2 certificatul de urbanism pentru dezmembrarea terenului în scopul realizării lucrărilor de construire şi servituţii de trecere. A fost întocmit actul de dezmembrare, urmând a se obține atât documentația și planurile cadastrale aprobate de către OCPI, cât și numerele cadastrale aferente loturilor.
După obținerea celor menționate mai sus, se va atribui către Compania Municipală Dezvoltare Durabilă realizarea proiectului tehnic.

Textiliștilorparcaj suprateran în Sector 3. Acesta va avea o capacitate de 188 locuri și 2 niveluri de parcare. A fost realizat Proiectul tehnic, urmează obținereaautorizației de construire și atribuirea executiei lucrărilor către Companiile Municipale.

Panait Cerna, sector 3, parcaj suprateran. Acesta va avea o capacitate de 264 locuri si 2 niveluri de parcare. A fost realizat Proiectul tehnic, urmează obținereaautorizației de construire și atribuirea executiei lucrărilor către companiile municipale.

Pantelimon – Vergului – DudeștiNod intermodal cap linie tramvai și metrou, Park & Ride – parcare supraterană și terminal STB, la intersecția șos. Pantelimon – șos. Vergului – Dudesti, în cadrul proiectului: Modernizare sistem rutier, linii de tramvai șos. Pantelimon. Parcarea va avea o capacitate  de 498 locuri, amplasate pe 2 niveluri și terasa circulabilă.  La parter va fi amenajat un nod intermodal, cap linie tramvai. Durata de execuție 16 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Ghencea – Prelungirea DomneștiNod intermodal – Park & Ride – parcare supraterană și terminal STB, amplasat în zona de vest a Municipiului București, la intersecția dintre Centura Bucuresti și Prelungirea Ghencea în cadrul proiectului: Penetrație Prelungirea Ghencea- Domnesti șSupralărgire Bdul Ghencea, între str. Brașov și Terminal Tramvai 41. Parcarea va avea o capacitate  de aproximativ 350 locuri, amplasate pe 2 niveluri și o terasă circulabilă. La parter vor fi amenajate: Peron transfer CFR – STB, stație taxi, stație microbuz, peron STB – autobuz/tramvai. Proiectul se află în stadiul de elaborare proiect tehnic de execuție și de finalizare identificare proprietari – culoar expropiere. Dupăpredarea proiectului tehnic de execuție se va demara procedura de atribuire a contractului de execuție.

Numărul locurilor de parcare noi riscă însă să fie insuficient. Acestea nu vor ușura prea mult chinurile șoferilor cum majoritatea proiectelor nu sunt situate la intrarea în Capitală ci în centru. Aceste proiecte par mai degrabă destinate să ajute automobiliștii care caută un loc să parcheze mașina în centru decât celor care locuiesc în marginea Capitalei și vor să ajungă la locul de muncă folosind un mijloc de transport. Digi24.ro a solicitat în cazul fiecărui proiect și stadiul fizic al acestuia. Inițiativele sunt însă în fază incipientă și nu se poate vorbi de lucrări începute.

Sunt aproximativ 1,3 milioane de maşini înmatriculate în Bucureşti, iar alte peste 500.000 de autoturisme tranzitează zilnic Capitala. Primăriile de sector oferă puţin peste 500 de mii de parcări de reşedinţă.

Citește și:

Rareș Bogdan anunță dezastrul pentru Mălin Bot! Lovitură de grație pentru jurnalistul #Rezist

SURSE Motivul real al dezertărilor din PSD! Blatul făcut de Liviu Dragnea

Imagini în premieră! Cum arată vila ‘Umbrei’ lui Klaus Iohannis – Aceasta este locuința prădată de hoți de 1 Decembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare