sursa foto:  economica.net

Vești proaste pentru românii care așteptau aceste sume de bani! Guvernul închide robinetul la anumite finanțări

Lovitură dură pentru sute de români! Toți cei care accesează liniile de finanțare pentru activități neagricole nu vor mai putea construi pensiuni cu fonduri de la Uniunea Europeană (UE).

”Pensiunile nu o să mai poată fi finanțate”

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investiților Rurale (AFIR), George Chiriță, a precizat că fondurile europene se vor duce spre alte domenii, astfel încât să ajute cu adevărat fermierii români și procesatorii din mediul rural.

Pensiunile nu o să mai poată fi finanțate. Am încercat să ne axăm pe cu totul alte direcții, să venim efectiv în sprijinul fermierilor și procesatorilor. Nu pot să vă spun exact acum ce se va finanța, o să pot să vă spun după ce scriem și aceste ghiduri. În orice caz, sunt excluse pensiunile.

Liniile de finanțare 6.2 și 6.4 pentru activități neagricole au fost gândite în contextul programării anterioare. Proiectele depuse vor fi finalizate conform metodologiei și contractelor pe care noi le-am avut. Domeniile respective de finanțare se regăsesc și în noul Plan Național Strategic (PNS). Astfel, pentru sectorul neagricol există intervenția DR-29 – investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole, cu un buget de 150 de milioane de euro. Valoarea maximă va fi de 200.000 euro/proiect, cu o intensitate de 65%”, a declarat George Chiriță într-un interviu acordat celor de la StartUp Cafe.

”Banii n-o să mai fie împărțiți cum au fost până acum”

Șeful AFIR a precizat că majoritatea banilor pentru activitățile neagricole vor merge către Grupurile de Acțiune Locală (GAL).

După noua noastră mică reorganizare, o să dăm pe LEADER toți banii aceștia, n-o să mai fie împărțiți cum au fost până acum. Toți banii o să vină printr-o singură direcție și depinde foarte mult de GAL-uri cum o să-și scrie strategiile de dezvoltare locală”, a mai declarat șeful AFIR, George Chiriță.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare