sursa foto:  pier-uk.co.uk

Vești proaste! România ar putea avea parte de o nouă criză economică

Vești incredibile! Analiştii economici vorbesc tot mai mult despre posibilitatea unei noi crize economice, iar primele semne există.

În prima jumătate a acestui an, s-au vândut cu 10% mai puţine locuinţe faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018. Deşi dezvoltatorii au încă preţuri ridicate pentru imobile, analiştii economici estimează că valoarea acestora se va reduce cu cel puţin 10% în următorul an.

Temerile vin şi ca urmare a situaţiei de pe pieţele internaţionale. Cea mai mare economie a Europei, cea a Germaniei, este în cădere liberă, iar Europa va fi zguduită de un alt cutremur major: Brexit.

În afara continentului nostru, America şi China se află într-un război comercial, iar pe piaţa petrolului există incertitudini majore, mai ales din cauza situaţiei din Arabia Saudită.

Românii au fost loviţi puternic de criza economică din 2009. Salariile bugetarilor au fost tăiate cu 25%, taxa pe Valoare Adăugată a crescut de la 19 la 24%, iar pensiile mai mari de o mie de lei au fost impozitate. Economia României a dat semne că îşi revine abia după câţiva ani, informează antena3.ro

Vezi și

EXCLUSIV Ordin de muşamalizare! Șeful Poliției ar fi intervenit personal pentru stingerea scandalului

Scenariul care detonează cazul Caracal: ‘Dincă era conectat la București, direct prin Ministerul de Interne’

Este oficial! Mii de români nu vor mai plăti acest impozit

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare