sursa foto:  click.ro

Vești spectaculoase pentru o anumită categorie de pensionari! Vor beneficia de o creștere de 70% la pensii. Anunțul făcut de șeful Casei Naționale de Pensii Publice

Vestea momentului de la Casa Națională de Pensii Publice (CNPP)! O anumită categorie de pensionari români va beneficia de majorări de până la 70% la pensii.

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a precizat că o serie de români vor beneficia de o creștere de 71,6% a pensiilor.

 

Mai puțin de o lună a rămas până când românii vor primi pensiile majorate. Este vorba despre indexarea de 13,8% cu rata inflației pentru toți pensionarii.

 

De săptămâna viitoare, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) începe și tipărirea noilor cupoane care conțin majorările, a anunțat directorul instituției, Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.

 

Schimbările majore vor veni din luna septembrie a anului viitor, odată cu recalcularea. Sunt pensionari care vor beneficia de creșteri de peste 70%. În bani asta înseamnă undeva între 1500 și 2.000 lei în plus pentru bunici.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) se pregătește pentru creșterile de pensii de la 1 ianuarie 2024. De săptămâna viitoare începe tipărirea cupoanelor cu noile sume. Toate pensiile vor fi majorate cu 13,8%.

Pensia va crește cu 70% | Categoria de români care se va bucura de mai mulți bani

Valoarea punctului de pensie va crește de la 1.785 lei, va 2.032 lei. De această majorare vor beneficia toți pensionarii sistemului public de pensii„, spune Daniel Baciu, preşedintele Casei de Pensii.

Creșteri de peste 70% vor veni însă pentru o parte dintre pensionari, din luna septembrie a anului viitor. Noua formulă de calcul, bazată pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar, potrivit principiului contributivității, va aduce bani semnificativ pentru cei care au stat mai mult în câmpul muncii.

Recalcularea va începe când se va termina digitalizarea dosarelor de pensie, care a ajuns la peste 95% potrivit șefului CNPP.

Avem un exemplu aici, în față, care a avut un stagiu de cotizare contributiv de 37 de ani, în momentul de față are o pensie în plată. Vorbim de luna decembrie de 2.257 lei. La data de 1 ianuarie 2024 când avem acea indexare de 13,8% pensia va fi majorată de la 2.257 lei la 2.569 lei.  Începând cu data de 1 septembrie, rezultând o pensie de 3.873 lei, care în cazul acesta este o creștere de 71,6% decât privește în prezent respectivul pensionar„, a mai spus Daniel Baciu, preşedintele Casei de Pensii.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare