George Simion 2

Vești teribile pentru George Simion! A primit interdicție de la cel mai înalt nivel, fiind declarat „persoană indezirabilă”. Autoritățile au făcut anunțul!

Zilele acestea, inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne a transmis că George Simion ar putea fi „interzis” în Republica Moldova încă 5 ani. Liderul AUR ar putea să nu mai aibă voie să intre în țară până în 2028, dar el susține că este vorba despre același proces.

Inspectoratul a spus că „a emis o decizie de prelungire a termenului declarării străinului ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de încă 5 ani”. Redăm declarația sa, care cuprinde și motivul pentru care George Simion a fost pus în categoria persoanelor indezirabile:

„În Republica Moldova, străinii pot fi declarate persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică”, a menționat Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne.

De ce a primit George Simion interdicție în Republica Moldova

Întreaga poveste pornește din 27 august 2018, când George Simion a venit, alături de un grup de români, să facă Marșul Unirii. Poliția de Frontieră nu i-a lăsat să treacă, moment în care au început amenințările. Ca urmare, la data de 1 octombrie 2018, politicianul a fost expulzat și declarat persona non grata, pentru 5 ani. Interdicția sa era valabilă până în anul 2023.

Liderul AUR a încercat să treacă peste interdicție și să intre în Republica Moldova, dar polițiștii l-au oprit la Vama Leușteni.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu, despre liderii politici: George Simion- un aventurier, Nicolae Ciucă- un om de cuvant, Diana Șoșoacă- nu pot să am un dialog

Reacția liderului AUR

Pe data de 2 februarie, George Simion a spus că nu este vorba despre o altă interdicție, ci despre cea veche, pentru care încă se judecă. Cu acest prilej, și-a manifestat, încă o dată, dorința de a uni România cu Republica Moldova.

„Nu e vorba despre o nouă interdicţie, ci de o continuare a celei vechi, ne judecăm din octombrie 2023 pe chestiunea aceasta. Vedem însă că nimic nu s-a schimbat peste Prut în ultimii ani. În loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România doar atunci când le convine.

Poziţiile noastre rămân aceleaşi: vrem unirea celor două state româneşti şi dispariţia graniţei de la Prut! Pentru asta militez de ani de zile şi nu mă dezic de această cauză naţională”, a spus George Simion pentru News.ro.

Ce a uitat politicianul să facă este să-i întrebe și pe românii de peste Prut dacă ei chiar își doresc unirea. Un studiu făcut de Institutul Avangarde arată că abia 30% chiar și-ar dori o astfel de schimbare.

CITEȘTE ȘI: George Simion, ”interzis” în Moldova și Ucraina. Marcel Ciolacu îi sare în ajutor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare