sursa foto:  deshow.net

Vești uriașe! Ce se întâmplă cu indemnizația de creștere a copilului

Vești uriașe pentru părinții din România.  Se vor da mai mulți bani și  pentru al doilea copil născut în cei doi ani în care stau acasă cu primul copil.
Comisia de muncă a Camerei Deputaților a adoptat un proiect care prevede acordarea unei indemnizații de 85% din valoarea venitului și pentru al doilea copil.

Condiţia este ca acesta să fie născut în cei doi ani de concediu pentru primul copil. Legislaţia în vigoare permite ca acest concediu de creștere a copilului în vârstă de până la doi ani să poată fi acordat oricăruia dintre părinți.

În prezent, indemnizaţia lunară prevăzută se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate, în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Indemnizaţiile pentru creşterea copilului plătite, în luna ianuarie 2019, au însumat 338,945 milioane de lei, suma medie fiind de 1.896,73 lei, conform datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

178.700 de persoane au beneficiat de acest ajutor social, în ianuarie 2019. Cei mai mulţi beneficiari erau înregistraţi în Bucureşti, respectiv 25.722, precum şi în judeţele Cluj (9.042 persoane), Timiş (8.141) şi Iaşi (7.036). Cea mai mare valoare a sumei medii plătite (drepturi curente) a fost înregistrată în Bucureşti, de 2.825,40 lei, Ilfov – 2.369,30 lei, Cluj – 2.265,04 lei şi Timiş – 2.126,66 lei.

 

Vezi și

EXCLUSIV Ecaterina Andronescu reacționează, după ce a fost numită ‘Groparul’ învățământului: ‘Nicăieri în lume nu se făcea’

Atenție, zeci de mii de proprietari de mașini sunt vizați! Schimbare radicală la sfârșitul lunii martie

Vești pentru pensionari! Senatul va aproba o nouă modificare a Legii Pensiilor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare