sursa foto:  digi24.ro

Vești uriașe pentru Tudorel Toader! S-a votat

Vești uriașe pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader! Bugetul Ministerului Justiției a fost suplimentat cu 23 de milioane de lei. 

Bugetul Ministerul Justitiei a fost suplimentat cu 23 milioane de lei, fiind diminuat astfel Ministerul Finantelor. Este vorba despre un amendament al PNL, acesta fiind votat de comisiile juridice, informează Știripesurse.ro.

„Ministerul Justiţiei are prevăzut pentru 2019 în proiectul de buget venituri şi cheltuieli care asigură funcţionarea normală şi desfăşurarea în condiţii normale a activităţii atât a aparatului propriu al Ministerului Justiției şi al direcţiilor pe care le coordonează şi care funcţionează în subordinea MJ, dar şi în ceea ce priveşte asigurarea funcţionării şi administrării sediilor instanţelor judecătoreşti care, aşa cum ştiţi, intră în competenţa MJ. Fondurile alocate asigură plata drepturilor salariale şi a altor categorii de personal încadrate în sistem la data de 31 decembrie 2018, inclusiv promoţiile de judecător şi grefier care vor fi încadraţi în primele luni ale anului 2019, respectiv 123 de posturi de auditori de justiţie şi 70 de grefieri absolvenţi ai Şcolii de grefieri”, a declarat în ședința comisiilor juridice secretarul de stat din MJ Mariana Moț, potrivit Mediafax.

„Propunem majorarea sumei cu 23.000 mii lei, de la 37.000 mii de lei la 60.000 mii lei Sursă de finanțare- Se asigură prin diminuarea cu 23.000 mii lei a sumelor prevăzute la Anexa nr 3/65 Ministerul Finanțelor Publice, Acțiuni Generale”, prevede amendamentul liberalului Daniel Fenechiu, admis în Comisiile juridice ale Parlamentului.

Suplimentarea bugetului Ministerului Justiției va fi adusă ajutorului public judiciar.

„Insuficiență bugetară a asitenței judiciare este din ce în ce mai evidentă de la an la an”, motivează liberalul.

Comisiile juridice ale Parlamentului au avizat, luni, proiectul de buget și pentru alte ministere și instituții, precum CSM, CCR, Avocatul Poporului, ICCJ, Consiliul Legislativ, dar și Ministerul Public, CNSAS, ANI, dar și Inspecția Judiciară și Ministerul pentru Relația cu Parlamentul.

Vezi și Lovitură pentru acești angajați! Vârsta de pensionare va crește

Vești bune pentru acești români! Vor primi încă o pensie

SURSE Olguța Vasilescu, în aer! PSD retrage trupele în războiul cu Klaus Iohannis

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare