sursa foto:  stirileprotv.ro

Vicepremierul Ucrainei, Olha Stefanishyna: ‘Decizia de a declara Rusia stat terorist, printre puținele instrumente legale pentru a crește prețul acestui război pentru Rusia’

Recunoașterea Rusiei ca stat terorist ar fi primul pas prin care aceasta poate fi trasă la răspundere pentru crimele și teroarea în masă comise în Ucraina – a declarat vicepremierul Ucrainei pentru integrare europeană și euro-atlantică, Olga Stefanishyna. Ea a spus că recenta vizită în Statele Unite a soției președintelui Zelenski ar putea grăbi o asemenea decizie.

Vicepremierul Ucrainei pentru integrare europeană și euro-atlantică, Olga Stefanishyna, e de părere că decizia de a declara Rusia ca stat terorist ar fi unul dintre puținele instrumente legale care poate fi folosit împotriva Federației. În plus, ar avea efecte imediate.

Olga Stefanishyna: „E vorba de riscuri financiare imense pentru afacerile Rusiei, inclusiv cele cu gazele naturale și petrolul”

„Acesta este un instrument care ar avea un efect imediat odată ce decizia ar fi luată. La fel și repercusiunile ar fi imediate. E vorba de riscuri financiare imense pentru afacerile Rusiei, inclusiv cele cu gazele naturale și petrolul, văzute în mod tradițional ca un instrument în războiul desfășurat de Rusia.

Deci, este mult mai mult decât o sancțiune care ar viza o anumită țintă, sau un anumit individ, sau o afacere. Este o abordare generală care vizează o țară întreagă și afectează multe afaceri”, a spus Olga Stefanishyna la Europa FM.

Potrivit vicepremierului Ucrainei, Olga Stefanishyna, Congresul Statelor Unite lucrează la documentul prin care Rusia ar putea fi recunoscută ca stat terorist.

Olga Stefanishyna: „Decizia de a declara Rusia stat terorist, printre puținele instrumente legale pentru a crește prețul acestui război pentru Rusia”

„Aceasta este o decizie suverană ce aparține Statelor Unite, dar am informații potrivit cărora Congresul lucrează la această decizie, mai ales în urma vizitei recente a Olenei Zelenskaia în Statele Unite, dar și a unei discuții ce a urmat după această vizită în favoarea unei astfel de decizii.

Cred că decizia de a declara Rusia ca fiind un stat terorist este unul dintre puținele instrumente legale încă disponibile pentru a crește prețul acestui război pentru Federația Rusă. Tocmai din acest motiv decizia trebuie luată”, a mai explicat la Europa FM vicepremierul Ucrainei pentru integrare europeană și euro-atlantică, Olga Stefanishyna.

Recent, Președintele Volodimir Zelenski a declarat că recunoaşterea Rusiei ca stat terorist nu trebuie să fie un gest politic, ci trebuie făcută ca apărare eficientă a lumii libere, conform europafm.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare