sursa foto:  evz.ro

Victor Ponta atacă Guvernul! Ce a avut de spus fostul prim-ministru despre actuala guvernare

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, este unul dintre cei mai duri contestatari ai actualului Guvern.

În această dimineaţă, Victor Ponta a oferit noi detalii despre activitatea guvernamentală şi situaţia economică a ţării. Fostul premier susţine că măsurile anunţate de Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, îi aduc aminte de anul 2010, perioada în care „Basescu a anunţat tăierea salariilor şi pensiilor şi mărirea TVA”.

„Când am auzit ieri anunţurile făcute de Eugen Teodorovici am avut senzatia că retrăiesc ziua din 2010 în care Băsescu a anunţat tăierea salariilor şi pensiilor şi mărirea TVA / acelaşi gol în stomac pentru că ştiu că măsurile anunţate în panică şi fără nicio strategie vor face mai mult rău decât bine,” a declarat Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult de atât, fostul premier a comentat fiecare măsură anunţată de de Teodorovici, scoţând în evidenţă efectele negative pe care le provoacă. Victor Ponta vorbeşte despre măsurile îndreptate contra bugetarilor şi pensionarilor şi anunţă desfiinţarea de facto a pilonului II de pensii:

1. Pensiile nu se mai indexează ( conform legii) de la 1 Ianuarie-ci de la 1 Septembrie ( dacă atunci or fi bani ) / din Ianuarie până în Septembrie pensionarii vor mânca mai puţin, vor sta în frig în casă şi nu vor mai cumpăra medicamente!

2. Bugetarii nu mai primesc bani pentru orele suplimentare şi muncă în timpul zilelor libere-deci nu mai aşteptaţi să vină SMURD, nu mai îi certaţi pe medici sau profesori că nu stau peste program , nu vă mai duceţi degeaba la primării sau autorităţi publice

3. Pilonul 2 de pensii private ( la care cotizăm toţi cei mai tineri sub 46 de ani) practic se desfiinţează-din moment ce poţi să îţi retragi banii oricând nu se va mai susţine ca sistem / iresponsabilii de la Guvern sa bucură că fac economie la ceea ce trebuiau să plătească ca şi cotizaţie pentru bugetari-dar ne lasă pe cei mai tineri în viitor fără o şansă adevărată de a avea o pensie ( dacă ne bazăm pe Olguţa şi Teodorovici pentru pensia noastră înseamnă că suntem la fel de iresponsabili), avertizează Victor Ponta.

Citește și:

Cine e, de fapt, jandarmul care l-a legitimat pe Tudor Chirilă și care ‘duhnea a alcool’

SURSE Situație de criză în sectorul amenințat de Dragnea! Dezvăluiri din interior – Se lasă cu destituiri?

Veste imensă pentru Elena Udrea! Ce luptă a câștigat fostul ministru

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare