sursa foto:  zf.ro

Victor Ponta: ‘În șapte ani am construit o clasă de mijloc în România, dar ea ar putea fi distrusă dacă nu se iau măsuri’

Liderul Pro România, Victor Ponta a declarat ”că e de datoria tuturor ca după alegeri să vedem cum scoatem România din criză. Nu vreau să intru la guvernare, dar vreau să mă lupt pentru cele cinci puncte pe care noi le-am propus”.

 

În 2021 va fi ocriză economică, este și acu, dar nu o simțim pentru că ne-am împrumutat 100 de miliarde de lei, 20 de miliarde de euro. (…) În 2015 am crescut alocațiile, am scăzut TVA-ul și ne-am împrumutat doar 5 miliarde.”, a explicat președintele Pro România.

Victor Ponta, despre posibile soluții în criza economică

 

„Anul viitor criza va fi foarte dură, pentru firmele mici (…) Avem niște probleme legate de economie, deficite strucutrale și probleme legate de firmele mici și mijlocii. (…) România dacă își distruge firmele mici și mijlocii.

Într-unul dintre cele cinci puncte din programul nostru am pus despre cea cu militarii. (…) Eu am spus și în Parlament, nu voi fi de acord să se taie pensiile militarilor. Este unul dintre cele cinci puncte, alături de venitul de criză, sprijinul pentru IMM-uri, testarea – programul național și redeschiderea școlilor.

Cred ca e de datoria tuturor ca după alegeri să vedem cum scoatem România din criză. Nu vreau să intru la guvernare, dar vreau să mă lupt pentru cele cinci puncte pe care noi le-am propus”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă ar vota un guvern liberal, în condițiile în care i s-ar trece în parlament patru din cele cinci măsuri propuse de Pro România, Ponta a precizat:

Cred ca toate cinci sunt foarte bune. Vreau să văd garanțiile. O să discutăm atunci când va fi”, a declarat liderul PRO România.

Taxare diferențiată, o soluție în viziunea Pro România

 

Liderul Pro România a explicat ce soluții ar exista pentru ca România să treacă de criza economică. Taxare diferențiată  și o taxare mai mică pe muncă sunt variantele propuse de Victor Ponta:

„În șapte ani am construit o clasă de mijloc în România, dar ea ar putea fi distrusă dacă nu se iau măsuri. (…) De exemplu, dacă mărești TVA-ul omori toate firmele românești și pe români. Nu mărirea TVA-ului este soluția, trebuie să scazi taxare pe muncă și să pui impozitare diferențiată. Nu mai putem rămâne la venituri mari sau proprietăți mari cu cotă unică (…) Cred că încet încet trebuie să nu mai taxăm munca. Cred ca trebuie să lași mai puțină taxare pe muncă și să te duci pe o taxare diferențiată (…) Acum este criză”, este de părere Victor Ponta.

„2021, 1 ianuarie, înseamnă decizii fie să slavezi și să trecem toți prin criză și doi ce se va întâmpla cu firmele românești, aproape jumătate sunt în faliment. Asta cred că va trebui să facă viitorul Guvern, iar apoi trebuie dat drumul la școli (…) să fie pregătite unitățile de învățămînt și grădinițele.”, a adăugat liderul Pro România, conform b1.ro.

Citește și:

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare