sursa foto:  AP

Viktor Orban: ‘Economiile noastre vor ajunge la marginea colapsului. Fără discuții între SUA și Rusia nu va fi niciodată pace în Ucraina’

Viktor Orban a vorbit joi seară, în fața susținătorilor lui Trump, despre migrație, rasism și războiul din Ucraina, spunând, din nou, că sunt necesare negocieri SUA-Rusia pentru încheierea unui acord de pace.

 

„Ucraina este vecina noastră, suntem complet solidari. Atacul Rusiei asupra Ucrainei a forțat aproape un milion de refugiați în Ungaria, mai mult de 10.000 de refugiați în fiecare zi. Majoritatea acestor refugiați merg mai departe în Europa, dar un milion de refugiați care intră într-o țară de 10 milioane e mult”, și-a început Viktor Orban alocuțiunea pe marginea războiului din Ucraina.

El a precizat că, în viziunea sa, „strategia liderilor globaliști escaladează și prelungește războiul și slăbește șansele de pace”.

Economiile lumii depind de pacea din Ucraina

„Fără discuții între SUA și Rusia nu va fi niciodată pace în Ucraina. Mai multe persoane vor muri și vor suferi, iar economiile noastre vor ajunge la marginea colapsului. Nu pot să vă spun ce să faceți, este decizia voastră suverană.

Dar vă pot spune că doar liderii puternici pot face pace. Noi, în vecinătatea Ucrainei, suntem în nevoie disperată de lideri puternici care sunt capabili să negocieze un acord de pace. Avem nevoie de o Americă puternică, cu lideri puternici”, a spus Viktor Orban în fața conservatorilor americani.

Ideile formulate de Viktor Orban în SUA sunt aceleași pe care le-a enunțat și în discursul de aproape două ore susținut pe 23 iulie la Universitatea de vară de la Tușnad, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare