sursa foto:  digi24.ro

Viktor Orban, lovitură pentru maghiari! Prețul benzinei a ajuns să fie mai mare în Ungaria decât în România

Premierul Ungariei, Viktor Orban, unul dintre susținătorii președintelui Rusiei, Vladimir Putin, lovește în propria populație.

Guvernul maghiar a decis să desființeze plafonarea prețului la carburanți. Paradoxal, la mijlocul lui septembrie, guvernul ungar anunța prelungirea valabilității prețurilor plafonate la carburanți până la 31 decembrie.

Marți seara însă, guvernul a ținut o conferință de presă extraordinară, cu participarea directorului general MOL, Zsolt Hernadi. A fost anunțată încetarea plafonării prețurilor, Hernadi a comunicat că prețul recomandat la benzinăriile MOL va fi 7,6 RON (641 HUF) pentru benzină și 8,3 RON (699 HUF) pentru motorină, scrie RFI.

Benzina și motorina, mai ieftine în România decât în Ungaria

Conform Monitorului Prețurilor, ce a fost consultat de Bugetul.ro, benzina standard se vinde azi, la stația Petrom din Strada Mântuleasa din Sectorul 2 al Capitalei, cu 6,96 lei/litru. Acest preț este fără compensarea de 50 de bani oferită de Guvernul PNL-PSD-UDMR.

Așadar, fără compensarea oferită de Guvern, litrul de benzină a ajuns să fie cu 10 bani mai ieftin în România decât în Ungaria. Dacă adăugăm și compensarea, un litru de benzină este cu 60 de bani mai ieftin în țara noastră decât în Ungaria.

La motorină diferența este și mai mare. Prețul motorinei standard este azi 8,13 lei/litru la stația Petrom din Strada Mântuleasa, fără compensarea de 50 de bani.

Cu compensarea oferită de Guvern, motorina standard se vinde cu 7,63 lei/litru.

Practic, fără reducerea de 50 de bani, motorina standard este cu 17 bani mai ieftină în România decât în Ungaria.

Cu compensarea de la Guvern, motorina standard este cu 67 de bani mai ieftină în țara noastră decât în cea condusă de Viktor Orban.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare