sursa foto:  Facebook

Vine Samsung în România! Colosul sud-corean își extinde afacerile în țara noastră

După ce a ridicat Burj Khalifa în Dubai, Turnurile Petronas, dar și alte clădiri celebre, Samsung C&T își face prezența și în România.

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, Samsung C&T Corporation, divizia de construcții a gigantului sud-coreean Samsung, cu afaceri totale de peste 36,8 miliarde de dolari în 2023,a intrat și pe teritoriul țării noastre. Samsung C&T Corporation România este deținută integral de către Samsung C&T Corporation Polonia și a fost înregistrată la începutul anului, cu obiect de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

Compania înființată în 1938, Samsung C&T este o companie multibusiness formată din patru grupuri de afaceri independente – Inginerie și Construcții, Comerț și Investiții, Modă și Resort. Este prezentă în 44 de țări și are peste 9.000 de angajați. Samsung C&T a construit de curând al doilea cel mai înalt zgârie-nori din lume, clădirea Merdeka 118 (679 de metri), care a fost inaugurat în luna ianuarie în Kuala Lumpur, Malaezia. Cel mai înalt zgârie-nori este Burj Khalifa în Dubai (828 de metri), care a fost, de asemenea, construită de companie, în 2009.

Citește și: Amenzi record pentru Samsung, Emag, Altex și Flanco. De ce au fost sancționate de Consiliul Concurenţei

Divizia de construcții a Samsung C&T a înregistrat un profit extrem de mare

Samsung a construit, de asemenea, și Turnurile Petronas, care au o înălțime de 452 de metri și au fost cele mai înalte clădiri din lume când au fost finalizate, în 1998. Alte realizări includ: designul pentru cel mai mare rezervor de stocare a hidrogenului lichefiat din lume, Turnul Bursa de Valori din Arabia Saudită, Tadawul Tower, Aeroportul Internațional Incheon din Coreea de Sud. Proiectele civile includ construcția de drumuri, poduri, tuneluri, porturi, metrouri și baraje. Printre cele mai remarcabile proiecte se numără Gateway-ul Mersey din Regatul Unit, Metroul Riyadh din Arabia Saudită, contractul de construcție a tunelului montan pentru proiectul mega orașului Neom din Arabia Saudită.

Divizia de construcții a Samsung C&T a înregistrat un profit operațional de 1 trilion de woni (780,4 milioane de dolari) pentru anul 2023, în creștere cu 18,2% față de anul precedent. Conform raportului preliminar, a înregistrat venituri de 19,3 trilioane de woni (15,1 miliarde de dolari), în creștere cu 32,3% față de anul precedent. Împreună, cele patru divizii ale Samsung C&T Corporation au afișat pentru anul trecut venituri de peste 36,8 miliarde de dolari (41,89 de trilioane de woni), scrie economica.net

Vezi și: Gigantul Apple, luat la puricat de Consiliul Concurenței

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare