sursa foto:  Europa Libera

Vladimir Putin anunță că lupta pentru Bahmut s-a terminat și le muțumește mercenarilor din grupul paramilitar rus Wagner

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a felicitat duminică pe militarii ruşi şi pe mercenarii din grupul Wagner pentru „eliberarea” oraşului Bahmut, pe care îl identifică cu numele său din perioada sovietică, Artiomovsk, relatează Reuters.

 

Într-un comunicat publicat pe site-ul Kremlinului, Putin afirmă că lupta – cea mai lungă din războiul de 15 luni – s-a încheiat cu victoria Rusiei şi că toţi cei care au excelat în tabăra rusă vor fi recompensaţi de stat.

Şeful statului a felicitat grupurile de asalt ale Wagner, precum şi membrii unităţilor Forţelor Armate Ruse care le-au furnizat sprijinul necesar şi acoperire pe flancuri, pentru încheierea operaţiunii de eliberare a Artiomovks„, se menţionează în comunicat.

Toţi cei care s-a distins vor fi premiaţi de stat„, se mai menţionează în comunicat.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean, despre care presa internaţională a scris că a părut să confirme pierderea Bahmut la summitul G7 de la Hiroshima, a retractat duminică prin purtătorul său de cuvânt.

„Întrebarea jurnalistului: ruşii susţin că au cucerit Bahmut„, a scris Serhii Nikiforov pe Facebook. „Răspunsul preşedintelui: Cred că nu„.

„În acest mod, preşedintele a negat cucerirea Bahmut„, a adăugat Nikiforov în ucraineană, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare