sursa foto:  g4media.ro

Vladimir Putin mizează că Europa va obosi să ajute Ucraina și pregătește o nouă operațiune! ‘Totul se va termina probabil până la toamnă’

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, ar urma să declanșeze o nouă operațiune asupra Ucrainei, pentru a termina totul „până la toamnă”, mizând pe faptul că Europa va obosi să ajute Ucraina.

Rusia ia în considerare un al doilea asalt asupra Kievului, în ciuda faptului că nu a reușit să captureze capitala ucraineană la începutul războiului, potrivit site-ului independent de știri Meduza, citat de The Guardian, scrie observatornews.ro.

„Îi vom zdrobi (n.r – pe ucraineni) în cele din urmă. Totul se va termina probabil până la toamnă”, au declarat surse ruse. Conducerea Rusiei are praguri „minime” și „maxime” pentru a declara o „operațiune militară specială” de succes și finalizată în Ucraina, au declarat sursele. Minimul necesar pentru a declara victoria este capturarea completă a regiunii Donbas, potrivit surselor, în timp ce obiectivul maxim ar fi capturarea Kievului.

Editorul ediției în limba engleză a publicației Meduza, Kevin Rothrock, a declarat că raportul sugerează că Ucraina pierde „războiul informațional” pentru prima dată de la invazie. Oficialii de la Kremlin sunt, de asemenea, sceptici că țările occidentale pot susține sprijinul financiar și militar masiv acordat Ucrainei dacă războiul se prelungește, relatează site-ul.

Kremlinul se bazează și pe faptul că Europa va obosi să ajute Ucraina.

Mai devreme sau mai târziu, Europa va obosi să ajute. Este vorba atât de bani, cât și de producția de arme de care au nevoie pentru ei înșiși. Mai aproape de toamnă, vor trebui să negocieze (cu Rusia) pe gaz și petrol, înainte de sosirea sezonului rece”, a afirmat o altă sursă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare