sursa foto:  national.ro

Volodimir Zelenski a semnat decretul! S-a înființat un consiliul pentru eliberarea Crimeii și a Sevastopolului

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat decretul pentru înființarea consiliului consultativ pentru eliberarea Crimeii și a Sevastopolului. Anunțul a fost făcut luni pe site-ul președinției ucrainene,  scrie stiripesurse.ro

 

 

 

Organismul va funcționa sub coordonarea lui Zelenski.

În termen de o lună de zile, șeful cabinetului prezidențial ucrainean trebuie să prezinte propuneri privind componența organismului de lucru.

Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova, nu este eliberată, a afirmat recent preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Regiunea Mării Negre nu poate fi sigură atât timp cât Crimeea este ocupată”. „Nu va exista o pace stabilă şi durabilă în multe ţări pe malul Mării Mediterane atât timp cât Rusia poate să folosească peninsula noastră ca bază militară”, a declarat el.

„Acest război al Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se termine cu Crimeea – cu eliberarea ei”, a adăugat preşedintele Zelenski.

Crimeea este controlată de Moscova de când Rusia a anexat peninsula în 2014, scrie stiripesurse.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare