12 ani de la protestele anticomuniste de la Chișinău

7 aprilie 2009 a rămas o zi neagră în istoria celui de-al doilea stat românesc de peste Prut. Acum 12 ani, tinerii și-au făcut curaj și au ieșit în stradă pentru a-și apăra dreptul la libertate și pentru a-și pune amprenta și decide viitorul în afara unor rămășițe și obiceiuri ale unui regim odios, transmite Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Platforma Unionistă ”Acțiunea 2012” este și va fi în continuare alături de toți cei care au participat la proteste pentru a-și apăra ultimul strop de speranță într-un viitor fără umbrele trecutului și susținem în continuare demersul victimelor pentru a-și face dreptate într-un dosar demult ascuns și sigilat prin birourile funcționarilor.

Astfel, astăzi, la Ambasada Republicii Moldova din București a fost afișat mesajul: ”Vinovații fără vină cer să se facă lumină!” pentru a arăta și evidenția că indiferent de promisiunile autorităților, din 2009 până acum anchetă privind abuzurile forțelor de ordine nu s-a mișcat mai deloc, iar cei care și-au bătut joc de sutele de tineri încă mai sunt liberi.

Participanții au aprins lumânări în memoria celor uciși în urma represiunilor brutale ale forțelor de intervenție și în cinstea celor torturați în secțiile de poliție.

Cei care au ieșit atunci în stradă își caută în continuare dreptatea, suntem în 2021 și asistăm cum vinovații pentru acele crime îngrozitoare trăiesc în continuare în libertate, ori sunt la loc de cinste în funcții cheie. Tinerii care au ieșit în aprilie 2009 pentru a striga „Jos comunismul”, „Libertate”, „Unire”, și „România” sunt un exemplu pentru noi cei de astăzi care luptăm pentru Unirea firească a Basarabiei cu România și pentru condamnarea tuturor nedreptăților la care frații noștri de peste Prut au fost supuși.” a precizat Ariadna Cîrligeanu, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare