sursa foto:  captură youtube.com

29 de ani de la Revoluție! Unde lucrează acum Gelu Voican Voiculescu – Salariu uriaș

Zilele acestea se împlinesc 29 de ani de al Revoluția din decembrie 1989 și căderea regimului comunist. Una dintre figurile care s-a distins în acea perioadă e cea a lui Gelu Voican Voiculescu.

Cunoscut drept „Călăul” soților Ceaușescu, Gelu Voican a făcut parte din completul de judecată care i-a condamnat la moarte pe fostul dictator Nicolae Ceaușescu și pe soția sa, Elena.

Bugetul.ro vă dezvăluie astăzi unde lucrează Gelu Voican Voiculescu. Omul care i-a condamnat la moarte pe soții Ceaușescu ocupă funcția de director al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD).

Mai mult, conform informațiilor apărute în presă în primăvara acestui an, Gelu Voican Voiculescu are un salariu de 7.359 de lei pe lună, adică 88.308 lei anual.

Totodată, „Călăul” soților Ceaușescu are și pensie. Potrivit ultimei declarații de avere completate în anul 2016, ce a fost verificată de Bugetul.ro, în 2015, acesta avea o pensie de 1.920 lei pe lună.

La 8 februarie 1941, la București, se năștea Gelu Voican Voiculescu. El a făcut parte din completul de judecată care i-a condamnat la moarte pe fostul dictator comunist al României, Nicolae Ceaușescu, și pe soția sa.

De asemenea, Voiculescu a asistat la execuția soților Ceaușescu, din 25 decembrie 1989, de la Târgoviște, ocupându-se de aducerea trupurilor neînsuflețite la București, precum și de îngroparea acestora.

Gelu Voican Voiculescu a ocupat funcția de viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman (1989-1990). Mai mult, el a fost senator de Buzău în legislatura 1990-1992, ales pe listele partidului FSN, dar și ambasador în Tunisia și Maroc.

Vezi și Proiect bombă! Guvernul dorește să modifice taxele și impozitele -Cine sunt cei afectați

Toți cei ce beneficiază de această pensie sunt vizați! Ce taxă se va plăti și pentru ce

EXCLUSIV Lovitura dură pe care Țiriac i-a aplicat-o lui Petre Roman! Vis spulberat pentru fostul premier

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare