sursa foto:  Facebook

7 milioane de euro din banii românilor pentru confortul lui Klaus Iohannis. Vila luxuriantă data de stat pentru actualul președinte al României

După ce își va finaliza mandatul, Klaus Iohannis se pune la adăpost! În anul 2024 va fi gata vila de 1.200 de metri pătrați de pe Bulevardul Aviatorilor, unde președintele României va sta cu Carmen Iohannis. Nu mai puțin de 7 milioane de euro va investi statul, din bani publici, pentru a reabilita casa luxuriantă. 

RAPPS a cerut de la Primăria Capitalei autorizație pentru a transforma în casă de locuit vila de protocol în care stăteau demnitari. Banii publici vor fi folosiți pentru a reabilita casa, în așa fel încât facturile să fie mai mici și să se transforme într-un cămin de lux. De mai bine de 7 luni au început lucrările, dar nici până acum nu este pus un semn care să dezlege misterul șantierului.

Sursă foto: catură Recorder

Vilă de lux pentru Klaus Iohannis și soția sa, din bani publici!

În cadrul unei investigații publicate pe data de 26 februarie, jurnaliștii Recorder au dezvăluit cazul „Palatul Împăratului”, sau cum se pune la adăpost viitorul fost președinte al României. Dat fiind faptul că a ajuns la ultimul mandat permis prin lege, a găsit modalitatea prin care să-și asigure condiții „regale” din bani publici! După plecarea din Vila Lac 3, și-a găsit un loc la care mulți nici nu visează!

Casa de 1.200 de metri pătrați are un etaj de 320 de metri pătrați, cu două dormitoare mari, două băi de 20 de metri pătrați și o seră imensă, două dresinguri și două săli de sport. Fiecare dormitor are 37 de metri pătrați. La parter, este spațiul ideal pentru întâlniri protocolare. Conține o bibliotecă mare, un living pentru familie, unul pentru oaspeți, bucătărie, dining, cămară și încă un dressing.

Subsolul va fi spațiu pentru spălătorie, cameră tehnică, centrală termică, depozitare. În garaj va fi amplasat un generator de energie. Pe acoperișul casei vor fi puse panouri fotovoltaice, pentru a reduce semnificativ costurile de întreținere. Schimbarea vine în condițiile în care doar foștii șefi de stat își acoperă singuri cheltuielile de întreținere, așa cum va fi și cazul lui Klaus Iohannis, după finalizarea mandatului.

CITEȘTE ȘI: Președintele Klaus Iohannis, propus oficial pentru funcția de secretar general al NATO. România și-a notificat partenerii din alianță

Statul român investește 7 milioane de euro pentru soții Iohannis

Statul va investi 7 milioane de euro pentru a reabilita casa în care va locui Klaus Iohannis, cu soția sa. Doar în anul 2023 au fost investite peste 3 milioane de euro, cea mai mare cheltuială a SCIFI. Mai mult de atât, pentru 2024, investiția va fi de aproape 4 milioane de euro.

Culmea, în toamna anului 2023, PNL a cumpărat de la RAPPS toate sediile din Aleea Modrogan. Vestea vine după ce în urmă cu doar câteva luni, membri de partid spuneau că nu doresc să le cumpere. Plăteau 5 euro pe metru pentru chirie, dar după ce au început reconstrucția clădirii de pe Aviatorilor, și-au schimbat părerea. Cele 3 cădiri costă peste 9 milioane de euro! Casele au fost cumpărate ca RAPPS să aibă suficienți bani cât să-i termine vina președintelui, care își termină mandatul în 2024.

CITEȘTE ȘI: Ce spune Klaus Iohannis despre posibilitatea unei funcții în UE după alegeri: Ar fi inadmisibil

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare