sursa foto:  politiadefrontiera.ro

7 șoferi au fost depistați, în ultimele 24 de ore, de către Poliția Română drogați la volan

Poliția Română informează, luni, că șapte conducători auto au fost depistați, în ultimele 24 de ore, drogați la volan.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 133 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 648 de permise de conducere, dintre care 265 pentru viteză, 89 pentru alcool și 7 pentru droguri, informează IGPR.

Comunicatul Poliției Române

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.600 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 7.800 de fapte contravenționale și 648 de permise de conducere au fost reținute.

La data de 10 decembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 436 de acțiuni și au intervenit la 2.607 evenimente, dintre care 2.200 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 9 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 36 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 7.836 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.984.879 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 133 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 648 de permise de conducere, dintre care 265 pentru viteză, 89 pentru alcool și 7 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 308 certificate de înmatriculare”.

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 4.322 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate peste 570 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 7.565 de autovehicule și legitimate 12.744 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 4.102 testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 137 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 41 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 29 de conducere sub influența alcoolului și 2 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 460 de permise de conducere, dintre care 143 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 190 de certificate de înmatriculare”, a precizat Poliția Română.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare