sursa foto:  digi24.ro

7 șoferi drogați, depistați de polițiștii români, în ultimele 24 de ore

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a comunicat astăzi că șapte șoferi au fost prinși, în ultimele 24 de ore, drogați la volan.

Poliția Română informează că, în ultimele 24 de ore, au fost reținute 601 permise de conducere.

Dintre acestea, 191 au fost reținute pentru viteză, 99 pentru alcool și 7 pentru droguri.

Ce a transmis Poliția Română:

„În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.600 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 7.700 de fapte contravenționale și peste 600 de permise de conducere au fost reținute.

La data de 9 decembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 425 de acțiuni și au intervenit la 2.654 de evenimente, dintre care 2.232 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 15 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 18 măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 7.711 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.032.773 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 129 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 601 permise de conducere, dintre care 191 pentru viteză, 99 pentru alcool și 7 pentru droguri”.

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 3.800 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate peste 460 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate peste 7.000 de autovehicule și legitimate 10.986 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.777 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 182 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au fost constatat 37 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 19 de conducere sub influența alcoolului și 5 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 285 de permise de conducere, dintre care 62 pentru alcool și 105 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 164 de certificate de înmatriculare”, a mai transmis IGPR.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare