A doua ediție a Balului CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat în Sala de Bal a sediului său istoric a doua ediție a Balului Camerei bucureștene, pentru a sărbători, într-o atmosferă rafinată, 155 de ani de activitate camerală neîntreruptă.

Seara a fost deschisă cu un concert de colinde susținut de membri ai Corului Patriarhiei, urmat de un program artistic variat, o licitație de obiecte de artă, degustare de vinuri de colecție și o cină de gală.

Balul a fost organizat din dorința de a strânge, și pe această cale, fondurile necesare punerii în valoare a Palatului Camerei bucureștene, clădire monument istoric de o remarcabilă valoare arhitectonică și istorică. Clădirea a fost construită între anii 1907-1911, cu destinația de sediu al Camerei bucureștene. Tot aici a funcționat prima Bursă de efecte și mărfuri, instituție înființată și administrată de Camera bucuresteană.

În 1949, Palatul a fost naţionalizat; în perioada comunistă a găzduit Biblioteca Centrală de Stat (ulterior, Biblioteca Națională a României). În anul 2008 a reintrat în patrimoniul CCIB. Astăzi, am pornit un proiect de a reda acestei clădiri anvergura și strălucirea de altă dată, Fundația „Fondul Carol I”, înființată de CCIB, având rolul de a gestiona procedurile și lucrările necesare.

În contextul în care, în cei 155 de ani de funcționare neîntreruptă, o constantă a activității Camerei bucureștene a vizat susținerea procesului educațional prin diverse mijloace, suma obținută în urma scoaterii la licitație a două tablouri va fi folosită pentru a veni în sprijinul unor copii cu posibilități materiale reduse, care vor să învețe, dar întâmpină dificultăți. Totodată, cu acest prilej au fost donate rechizite destinate micilor beneficiari.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare