sursa foto:  informatiazilei.ro

A început bătălia pentru putere: Cine i-ar putea lua locul Laurei Codruţa Kovesi la DNA – mutarea Procurorului General România stă pe un „butoi cu pulbere”

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis să-l oblige pe preşedintele Klaus Iohannis să o revoce pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi. Această hotărâre nu a fost pe placul oamenilor, câteva mii de persoane protestând aseară în faţa Guvernului, dar şi în mai mult oraşe din ţară.

Multă lume se întreabă acum dacă preşedintele Klaus Iohannis va pune în aplicare decizia CCR şi, mai ales, pe cine va numi la şefia DNA în locul Laurei Codruţa Kovesi.

Dacă şeful statului va decide să pună în aplicare propunerea CCR, atunci conducerea DNA va fi preluată de procurorul delegat prin ordinul Procurorului General, Augustin Lazăr.

În acest moment, Laura Codruța Kovesi are doi adjuncți: Marius Iacob și Nistor Călin. Procurorul General, Augustin Lazăr, nu este obligat să nominalizeze pe unul dintre ei, ci poate alege pe oricine din DNA, anunţă Realitatea TV.

Persoana desemnată de Augustin Lazăr la şefia DNA, în locul Laurei Codruţa Kovesi, va ocupa funcţia interimar, până la declanșarea procedurii de selectare a unui nou procuror-șef de către ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Vezi și Surpriza lui Iohannis! Planul din spatele ușilor închise! Cum va juca în ecuația Kovesi

EXCLUSIV! Detaliile pe care orice bolnav diagnosticat cu cancer trebuie să le știe! Unde pot merge la tratament și ce le decontează CNAS

Mutare fără precedent făcută de Antena 3! Cum vrea să-și mărească veniturile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare