sursa foto:  romanialibera.ro

A rămas șocat! Doamnă, cum adică s-au spulberat?

Daniel Dobre este unul din oamenii care i-au fost cel mai aproape Simonei Halep în momentele dificile. El a ramas șocat in urma unei afirmatii a unei comentatoare după meciul dintre Simona Halep si Muguruza.  «I s-au spulberat visele». Şi am spus: «Doamnă, cum adică s-au spulberat? Meciul ăsta trebuia să se încheie la egalitate la cât de frumos a fost, a declarat fostul antrenor.

Daniel Dobre a declarat că sportivii de performanță se luptă cu foarte mult stres și sunt afectați de comentariile din media, adesea nedrepte.

„Ele sunt generate şi de conţinutul articolelor, de titlul articolelor. Nu este că cineva scrie de la sine ceva, ci comentează ceva. Comentează o idee, o afirmaţie un fapt. A fost mult mai bine în ultimul timp, nu pot să spun. Şi vis-a-vis de Simona au fost mult mai plăcute articolele şi comentariile, dar clar că afectează. Mai ales fetele. Un sportiv de performanţă se luptă cu foarte mult stres. Tu vii după un meci cu Muguruza. Chiar vorbisem după meci la un post tv. Stai, cum a spus doamna: «I s-au spulberat visele». Şi am spus: «Doamnă, cum adică s-au spulberat?». Meciul ăsta trebuia să se încheie la egalitate la cât de frumos a fost. A fost un meci incredibil în care Muguruza a câştigat trei puncte în plus. Ce sunt alea? Nimic. Tu ca jucător eşti afectat de acel puţin care ţi-a lipsit. Dacă mai vine cineva şi pune gaz pe foc cu două, trei comentarii de genul ăsta, clar că suferi mai mult. Dar, marea majoritate au învăţat să se protejeze şi să gestioneze astfel de situaţii.

Antrenorul spune despre relaţia Darren Cahill – Simona Halep, că  o vede mai mult decât una antrenor-jucător.

O văd mai mult decât una antrenor-jucător. E ca o parte a familiei Simona faţă de Darren şi există acea încredere oarbă în cineva care a reuşit să scoată din tine nu numai pe partea de tenis ce ai mai bun, ci ca om. S-a deschis foarte mult în relaţia cu Darren: vis-a-vis de o anumită timiditate pe care o avea, faţă de relaţia cu presa, faţă de relaţia cu celelalte jucătoare, în relaţia cu oamenii, în general. Şi-a deschis orizontul. A făcut lucruri pe care înainte nu le făcea. Şi atunci, clar că aceste plusuri care îţi împlinesc viaţa te fac să ai şi mai multă încredere în partea profesională. A avut şi rezultate foarte bune, dar a şi… primit recunoaşterea generală prin aceste rezultate. Clar că gradul de încredere şi, nu pot să spun dependenţă, a crescut foarte mult cu Darren. E parte din familie, asta este cel mai definitoriu fel de a descrie această relaţie.

Antrenorul în vârstă de 51 de ani are o poveste de viață impresionantă. A renunțat la cariera de jucător relativ devreme şi conform ATP, a ajuns cel mai sus pe locul 832 în lume. Imediat după Revoluţie a plecat în Turcia şi până în 2007 a stat în străinătate, fiind antrenor de tenis şi în Austria şi apoi Germania. Dinu Pescariu l-a convins să revină în ţară şi imediat după a reuşit să o ducă pe Alexandra Dulgheru spre primele două titluri WTA ale carierei: la Varşovia, în 2009 şi 2010.

Din anul 2013 a început colaborarea cu Simona Halep. În 2014 a fost în loja campioanei noastre la victoria fabuloasă cu Serena Williams de la Turneul Campioanelor, scor 6-0, 6-2. A rămas în staff-ul Simonei şi la venirea lui Darren Cahill, iar între 2015 şi 2017 au format o echipă formidabilă,

Cei doi au colaborat pentru prima dată în 2013 când “Simo” urca vertiginos spre topul ierarhiei WTA, iar de atunci între Daniel Dobre şi Simona a fost o relaţie apropiată, chiar dacă a fost presărată cu despărţiri şi împăcări pe plan profesional. La finalul anului 2019 au rupt colaborarea, însă au rămas în relații calde, fapt dovedit și de mesajul transmis de Halep la despărțire: «Sper să nu vă supăraţi pe mine. Şi dacă voi mai avea nevoie, să fiţi acolo pentru mine», arata fanatik.ro.

 

Vezi și:

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare