Acestea sunt cele mai mari pensii din România! Ministrul Bucura-Oprescu: ‘Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), Simona Bucura-Oprescu, a dezvăluit, sâmbătă, care sunt cele mai mari pensii din România.

Potrivit Simonei Bucura-Oprescu, a spus că pensiile cele mai mari pensii în plată depășesc suma de 90.000 de lei, acestea fiind ale unor cotizanți din domeniul bancar.

Totodată, conform celor declarate de ministrul Muncii, cea mai mare pensie este de aproximativ 94.000 de lei. Este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu, a subliniat ea.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu”

„Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe prime locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar.

Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a spus ministrul Muncii, conform News.ro.

Bucura-Oprescu a fost întrebată, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, câţi români încasează pensia minimă de 1.125 de lei lunar. „1.200.000 de români încasează pensia minimă în acest moment”, a răspuns ea.

„Din păcate, nu vorbim suficient despre cât de important este ca în toată perioada de activitate să fie achitate pentru tine contribuţiile sociale. Din păcate, sunt foarte mulţi români care nu înţeleg cât de important este ca întreaga ta activitate să fie declarată, indiferent de domeniul în care lucrezi. Având munca declarată, vei avea apoi şi ceea ce meriţi de la statul român”, a explicat Bucura-Oprescu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare