sursa foto:  evz.ro

Acum s-a aflat! Cine avea cel mai mare salariu pe vremea lui Nicolae Ceaușescu – Fostul dictator nu a fost cel mai bine plătit om din România în perioada în care a condus țara

Ies la iveală detalii incredibile! S-a aflat cine cine avea cel mai mare salariu pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Fostul dictator nu a fost cel mai bine plătit om din România în perioada în care a condus țara.

Fostul ministru de Finanţe şi consilier personal al lui Nicolae Ceauşescu, Petre Gigea (88 de ani), este cel care a dezvăluit salariile pe care le încasau, în anii comunismului, şeful statului, premierul şi miniştrii de atunci.

În mod surprinzător, nu Ceaușescu era cel mai bine plătit om din țară, ci directorul general din Valea Jiului.

„15.000 de lei era salariul lunar al preşedintelui României prin 1984. Primul-ministru avea cu o mie de lei mai puţin decât el, viceprim-ministrul cu două mii de lei mai puţin, iar noi, miniştrii, aveam mai puţin. O precizare: 9.000 de lei era salariul meu propriu-zis de ministru, plus 2.000 de lei – indemnizaţia de conducere, dar care nu intra la calculul pensiei, deoarece Ceauşescu nu accepta ideea unor pensii mari”, a declarat, pentru gds.ro, Petre Gigea.

„La ora aceea, cursul neoficial al dolarului american era de aproape 30 de lei. Dacă am face un calcul aproximativ, am putea zice că salariul lui Nicolae Ceauşescu a fost de aproape 500 de dolari SUA pe lună”, a mai explicat Petre Gigea.

„La sugestia unor colegi miniştri, prin noiembrie 1985, m-am dus într-o zi la Nicolae Ceauşescu cu o propunere de mărire a salariului lui, ştiind că, implicit, se vor mări astfel la toţi de sub el. Am trecut, ca propunere, 20.000 de lei pentru el, ca preşedinte al României. De ce? Se majoraseră salariile şi directorul general din Valea Jiului încasa 19.000 de lei pe lună (salariu plus sporuri). Nu a fost de acord cu propunerile mele şi a acceptat mărirea salariului de la 15.000 la 16.000 de lei, adică echivalentul a 530 de dolari SUA”, a declarat Petre Gigea.

Vezi și Lovitură de proporții dată de Florin Călinescu! Suma uriașă care i-a intrat în conturi

ANCOM avertizează! Puteți lua amenzi usturătoare dacă aveți aceste electronice în locuință

Toți șoferii de mașini diesel sunt vizați! Cât mai pot circula

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare