sursa foto:  aktual24.ro

Acuzații fără precedent pentru ‘omul lui Tudose’: Din ce cauză s-a ales cu plângere penală

Plângere penală pentru omul pus în funcție de premierul Mihai Tudose, în luna noiembrie 2017. Cu o carieră de 8 ani în fruntea Asociației Producătorilor de Medicamente Generice, asociație care reunește cele mai importante companii din domeniul producției de medicamente generice și este considerată una dintre cele mai puternice organizații de lobby din industria farma, Laurențiu Teodor Mihai a fost numit președinte CNAS.

Imagini pentru tudose si laurentiu teodor mihai

După doar două luni, președintele este acuzat că ar fi prezentat date false la dezbaterile din Parlament asupra bugetului pe 2018. Potrivit digi24.ro, Organizaţia medicilor de familie din Arad a depus plângere penală împotriva acestuia.

Societatea de Medicină de Familie (SMF) Arad susține că prin prezentarea de date false s-ar fi ajuns la subfinanţarea asistenţei medicale. Preşedintele SMF Arad, Adrian Dărăbanţiu, a declarat, miercuri, că o parte din medici au aderat la protestul privind subfinanțarea asistenţei medicale şi nu eliberează reţete compensate sau gratuite și nici trimiteri.

Vezi și Conexiuni suspecte: unde lucrează soția premierului Tudose și ce salariu regesc încasează

„Am discutat deja cu avocaţii şi vom depune la Parchet plângere penală împotriva preşedintelui CNAS, care în şedinţa Comisiei de sănătate, când s-a discutat bugetul, cu tupeu şi nesimţire a dezinformat, prezentând nişte date false, valori ale punctului per capita şi per serviciu mai mici, inducând în eroare Comisia. A susţinut că va exista o creştere alocată medicinei de familiei dublă faţă de cea reală, motiv pentru care amendamentele de creştere a fondurilor au fost respinse la discutarea bugetului”, a spus Dărăbanţiu.

Referitor la protestul din judeţ, preşedintele SMF Arad nu a putut preciza câţi medici de familie au aderat.

Vezi și Cum este posibil? Salarii uriașe într-o instituție publică din România! Umilință incredibilă pentru medici

„Sunt mulţi care nu eliberează reţete în contract cu Casa, chiar dacă au semnat actele adiţionale. Nu avem încă o evidenţă exactă, în cursul serii (miercuri – n.r.) ne vom întâlni cu medicii de familie pentru a discuta, pentru că noi vom avea şi alte forme de protest. Am lăsat ca fiecare medic să decidă dacă va protesta, pentru că nu am dorit să afectăm pacienţii”, a spus Dărăbanţiu.

Preşedintele CJAS Arad, Gheorghe Domşa, a declarat, anterior, că toţi cei 247 de medici de familie din judeţ au semnat actele adiţionale de prelungire a contactului şi că „în general se eliberează reţete”.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.