pexels pragyan bezbaruah 9891863

sursa foto:  pexels.com

Acuzații la adresa agențiilor de turism! Mai mulți români s-au întors cu malarie severă din vacanță

Patru cazuri de malarie severă au fost înregistrate în ultima lună la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”. Aceștia veniseră din vacanță.

 

Citește și: Mădălin Ionescu, dezvăluiri cutremurătoare despre umilințele la care este supus fiul său cu dizabilități de către autoritățile din România!

Acuzații la adresa agențiilor de turism

Managerul Spitalului „Dr. Victor Babeş”, dr. Simin Aysel Florescu a vorbit marți, la DIGI24, despre cele 4 cazuri de malarie severă. Românii au fost  în vacanță în Zanzibar de unde au venit cu malarie severă,  pentru că au primit „informații contradictorii” de la agențiile de turism despre măsurile de prevenție și „habar nu aveau” cum trebuia să se ferească de boala infecțioasă.

„În România, malaria a fost eradicată din anii ’60. Cazurile de acum sunt doar de import. Pe noi ne-a îngrijorat frecvența acestor cazuri foarte grave, toți patru turiști români care au călătorit în Zanzibar în ultima lună. În afara faptului că s-au prezentat cu forme grave de boală, ei din păcate au primit informații contradictorii de la agențiile de turism cu care au călătorit, spunându-le că nu au nevoie de profilaxie. La întoarcerea în țară, prezentarea lor la medic a fost tardivă față de debutul simptomatologiei. Unul dintre turiști este la terapie intensivă, al doilea are 48 de ore de internare, ceilalți doi au fost externați în bună stare. Toți ne-au spus că nu au avut habar de profilaxie”, a declarat medicul infecționist.

Citește și: Noi reguli restrictive se vor aplica din 2024- Șoferii sunt direct vizați

La ce trebuie să fiți atenți

Dr.Simin Aysel Florescu spune că după ce reveniți dintr-o vacanță exotică în străinătate, odată apărută febra sau frisoanele, trebuie să consultați medicul de urgență.

Ce este malaria

Malaria este o boală infecţioasă, ce se regăsește în cele mai multe cazuri în zone tropicale şi subtropicale. Este maladia cu răspândirea cea mai largă de pe glob.

Dacă nu este tratată corespunzător , malaria poate duce la deces, potrivit cdt-babes.ro.

Boala este determinată de un grup de protozoare-parazit numite „Plasmodium”. Parazitul malariei este transmis prin înţepătura femelei ţânţarului anofel.

Formele mai severe de malarie se manifestă prin febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, slăbiciune, vărsături, tuse, diaree şi dureri abdominale. La acestea se pot adăuga simptome asociate insuficienţei de organ, cum ar fi insuficienţa renală acută, convulsii generalizate, colaps circulator, urmate de somnolenţă, comă şi deces, arată site-ul cdt-babes.ro.

Citește și: „Adio” ajutor social și indemnizație de șomaj pentru 1.500 de români! Greșeala care i-a lăsat fără bani de la stat

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare