sursa foto:  meseriadeparinte.

Adevărul despre majorarea alocațiilor: Sunt bani de alocații

Adrian Câciu, a explicat că există bani pentru dublarea alocațiilor, ba chiar a venit și cu o soluție.

„Suma necesară pentru dublarea alocațiilor copiilor începând cu data de 1 august este de 3,2 miliarde lei, nu de 6, nu de 7 cum greșesc unii oficiali. Banii se pot lua, prin relocare, de la capitolul bunuri și servicii. Amintesc că, la acest capitol de „bunuri și servicii” în anii cu 28 de ministere erau cuprinse sume de 44 miliarde lei pe an. Anul acesta, cu 16 ministere sunt cuprinse sume de 51 miliarde lei. Cu 7 miliarde lei mai mult!!!”

Analistul a spus că banii se pot lua, prin relocare, de la capitolul bunuri și servicii

„Costurile cu stocurile de materiale de protecție din capitolul de bunuri și servicii în perioada pandemiei au fost de până la 2 miliarde lei.(nu vă fac calculul că de fapt aceste 2 mld provin din realocare de la fondul de rezerva, ceea ce ar conduce la creșterea sumei alocate capitolului cu bunuri si servicii la 53 mld lei, ca să nu vă pierd in cifre).”

Câciu a declarat că la bunuri și servicii se găsesc și bani de pensii.

„Aceste costuri cu materialele de protecție erau necesare, le scadem din cele 51 de miliarde, rămân 49 miliarde lei bunuri și servicii și evident, rămâne întrebarea de ce cheltui mai mult cu 5 miliarde lei când ai un aparat administrativ mai mic? În mod normal, aici, la bunuri și servicii, ar trebui să ai maxim 40 de miliarde lei(și uite cum se gasesc și banii de pensii pe capitolul transferuri de la bugetul de stat).”

Analistul economic susține că de la 1 august alocațiile se pot dubla fără a dezechilibra bugetul de stat.

„Revenind deci, fara a crea deficit suplimentar, alocațiile copiilor pot fi dublate de la începutul lunii august fără a dezechilibra bugetul de stat ci doar prin realocări de sume și chivernisirea corectă a cheltuielilor bugetare. Sunt bani de alocații! Îmi cer scuze că, de ziua voastră, legile care vă privesc nu sunt aplicate.Să sperăm că va fi bine, chiar dacă trăim în epoca lui „n-am”!”

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare