sursa foto:  aa.com.tr

Adina Anghelescu, informații pe surse: Doamne Kovesi nu are imunitate. Dosarul a continuat să fie lucrat de procurori

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, solicită Înaltei Curți de Casație și Justiție să o oblige Adina Florea, procurorul de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), să dea mai repede o soluție în așa-numitul dosar în care fosta șefă DNA a rămas cu statutul de inculpată pentru luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

Procesul are termen pe 20 ianuarie 2021. Mita primită de Kovesi – în viziunea procuroarei Adina Florea – ar fi presupusa plată de către Sebastian Ghiță a zborului către Indonezia pentru aducerea în țară a fugarului Nicolae Popa, fost director FNI, condamnat definitiv pentru păgubirea investitorilor. Potrivit Adinei Florea, Kovesi ar fi beneficiat de capital de imagine de pe urma acestei operațiuni presupus finanțate de Ghiță cu 68.000 de euro, a scris G4Media.ro.

Jurnalista Adina Anghelescu susține că nu s-a dat o soluție până acum, pentru că dosarul este lucrat în continuare de procurori, dat fiind că Laura Codruța Kovesi nu ar avea imunitate.

Doamna Kovesi a făcut acestă contestație, de fapt, așa se numește ea, pentru că probabil vrea să nu mai aibă acest balast al dosarului în care este inculpată, în care s-a pus în mișcarea urmărirea penală încă din 2019 și în care există niște acuzații foarte grave: luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă. Pentru abuz în serviciu sunt vreo cinci acte materiale.

Având în vedere faptul că doamna Kovesi ocupă funcție de procuror șef al EPPO cred că vrea ca mai devreme decât au stabilit procurorii să fie dată o soluție. Soluția poate să fie și aceea a trimiterii în judecată, poate să fie și aceea de scoatere de sub urmărire penală. Ceea ce nu se știe, și este de Breaking News, pentru că nu a fost dată niciodată această informație, este faptul că dosarul a stagnat o perioadă anul trecut pentru că doamna procuror Adina Florea, procurorul de caz, a făcut o solicitare, o adresă la Parchetul General pentru ca PG să trimită eventual această întrebare la Parlamentul European să i se spună dacă doamna Kovesi a căpătat imunitate.

Răspunsul, din informațiile pe surse pe care eu le am, a fost dat de către Parchetul General, chiar de către procurorul general, presupun, după ce s-a sfătuit cu consilierii domniei sale, în care se spune că doamna Kovesi nu are imuninate. Deci, drept urmare, după acest răspuns dosarul a continuat să fie lucrat de procurori„, a spus jurnalistul Adina Anghelescu, în exclusivitate, în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3.

Vezi și

EXCLUSIV Bătaie pe funcțiile din Guvernul Cîțu! USR-PLUS-iștii se autopropun pentru ocuparea unor poziții-cheie!

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi detalii! Ce se întâmplă cu pensiile

EXCLUSIV De azi, polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi! Încep acțiunile de protest împotriva Guvernului Cîțu!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare