sursa foto:  hotnews.ro

EXCLUSIV Bătaie pe funcțiile din Guvernul Cîțu! USR-PLUS-iștii se autopropun pentru ocuparea unor poziții-cheie!

Nu e o noutate faptul că a început „Marea împărțeală” a funcțiilor în Guvernul Cîțu. Ce ni se pare cu adevărat uluitor este că politicienii USR-PLUS se autopropun pentru diferite poziții-cheie în administrația de stat.

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că membrii Alianței 2020 le trimit scrisori de intenție mai-marilor USR-PLUS, în care își manifestă disponibilitatea pentru anumite posturi.

Bugetul.ro a intrat în posesia unei astfel de scrisori de intenție semnate de Octavian Alexandru Berceanu, activist de mediu și membru USR Sector 6 din anul 2016.

Ei bine, Berceanu nu vrea să fie numit în orice funcție, astfel că el anunță că ar putea ocupa poziții de management în 9 instituții-cheie.

Octavian Berceanu și-a manifestat disponibilitatea pentru următoarele poziții:

 • Secretar de Stat – Ministerul Mediului
 • Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Pădurilor Romsilva R.A.
 • Agenția Națională pentru Protecția Mediului
 • Administrația Fondului de Mediu
 • Garda de Mediu
 • Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate
 • Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile
 • Comunitare de Utilităţi Publice
 • Agentia Nationala pentru Resurse Minerale
 • Inspectoratul de Stat în Construcții
 • Profesional am experiență managerială.

Iată un fragment din scrisoarea de intenție semnată de Octavian Alexandru Berceanu:

„Bună ziua! 

Mă numesc Octavian Alexandru Berceanu.  

Ca urmare a negocierilor politice privind repartizarea diferitelor pozitii managerial în instituțiile statului și  a anunțului intern privind cerințele ocupării acestora prezint disponibilitatea de a prelua pozitia de  management pentru următoarele: 

Secretar de Stat – Ministerul Mediului 

Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Pădurilor Romsilva R.A. 

Agenția Națională pentru Protecția Mediului 

Administrația Fondului de Mediu 

Garda de Mediu 

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate 

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile 

Comunitare de Utilităţi Publice 

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale 

Inspectoratul de Stat în Construcții 

Profesional am experiență managerială dobandită in instituțiile statului, in companii private, in  administrația public si organizații non-guvernamentale. 

Din 2016 sunt membru al USR sector 6 și implicit membru al Aliantei USRPLUS. Sunt interest de spațiul  economic la fel de mult ca de mediu. Chiar dacă vizibilitatea m-a consacrat ca un luptător pentru natură,  pentru un aer curat și un spațiu vital cât mai sănătos, cea mai mare parte a timpului l-am dedicat  managementului, administrației, sistemelor economice si angrenajelor care permit activitățile economice  în echilibru cu natura și cu creșterea calității vieții. Drept pentru care am o relație stânsă cu multe dintre  ramurile economice, cea mai apropiată fiind cercetarea modului prin care deciziile politice pot să confere  echilibrul macroeconomic si inovațiile să susțină e dezvoltare echitabilă atât din punct de vedere social  cât și în relația cu ecosistemele.  

În acest moment sunt implicat în dezvoltarea de softuri IT și AI, prin finanțare europeană care, prin  punerea in operă a celor mai avansate teori economice și matematice, pot să sprijine deciziile manageriale  și investiționale pe piața de capital si să ofere informații în avans privind direcția de dezvoltare a unor  domenii economice și să confere minimizarea riscurilor aferente deciziilor. 

În acest context, am reușit să înțeleg, pe parcursul a peste 12 ani de experiență practică și teoretică, care  sunt deciziile politice, economice sau administrative care pot produce efecte pozitive la nivel social, de 

cultură organizațională sau de comportament asumat. Inclinația pentru mediu nu este una vocațională cum  este cea pentru politici economice, este o nevoie asumată față de care orice alte preocupări devin  seccundare. (…)”, spune el, printre altele.

Vezi și

EXCLUSIV De azi, polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi! Încep acțiunile de protest împotriva Guvernului Cîțu!

Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion

Vești proaste pentru toți românii: Din ce cauză vom scoate mai mulți bani din buzunare

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare