sursa foto:  piatapresei.ro

Adrian Zuckerman, ultimul mesaj pentru români, înainte de plecarea în SUA: ‘Toate legile penale trebuie consolidate’

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat într-un interviu acordat Agerpres, la încheierea mandatului său, că guvernul român a făcut „pași importanți” în dezvoltarea infrastructurii și se fac progrese semnificative în lupta împotriva crimei organizate, a traficului de persoane.

 

”Totodată, în domeniul judiciar, au fost prezentate multe iniţiative legislative. Se fac progrese importante în lupta împotriva crimei organizate, în lupta împotriva traficului de persoane, în modificarea unei părţi din legislaţia anterioară care proteja diverşi infractori. Toate legile penale trebuie consolidate. Aşa că multe lucruri importante au fost realizate”.

 

Acesta a mai subliniat faptul că în România s-au eforturi extraordinare pentru consolidarea statului de drept.

 

”Aşa cred. Deşi Guvernul Orban nu a avut majoritatea în Parlament, în 2020, cred că s-au făcut eforturi extraordinare. Fostul ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela, precum şi fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, procurorul general Gabriela Scutea şi alţi factori responsabili în aplicarea legii au făcut paşi extraordinari înainte. Ministrul Vela a anunţat zero toleranţă în ce priveşte crima organizată, traficul. Am făcut numeroase apeluri, anul trecut, în vederea unor schimbări legislative, pentru a susţine aplicare legii, care, din păcate, nu au fost realizate de către Parlament anul trecut, dar sper că vor fi realizate în acest an. Cred că multe măsuri pozitive au fost luate, în timpul anului trecut, în ce priveşte aplicarea legilor existente”,

Citește și:

Guvernul pregătește o nouă ordonanță! Veste pentru toți șoferii din România

Lucian Bode își ia secretara după el! ‘Blonda lui Boc’ ajunge la Ministerul de Interne!

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare