sursa foto:  national.ro

EXCLUSIV Generalul (r) Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției Juridice a SRI, mega-lovitură în afaceri! Profit de patru ori mai mare în 2021, față de 2020

Dezvăluire Bugetul.ro. Generalul (r) Dumitru Dumbravă fost șef al Direcției Juridice a SRI, celebru pentru expresia „câmpul tactic” din Justiție, a avut un an formidabil în afaceri.

În anul 2018, după ce a fost trecut în rezervă de la SRI, Dumbravă și-a înființat firma Intell Cube Consulting SRL. Ulterior, această firmă și-a schimbat denumirea și a devenit Wise Line Consulting SRL.

Înființată în urmă cu patru ani, profitul Wise Line Consulting SRL a explodat, pur și simplu, în anul 2021. Conform datelor raportate la Registrul Comerțului, verificate de Bugetul.ro, în anul 2020, firma generalului SRI, a avut un profit net de 938.294 de lei.

Ei bine, anul trecut, profitul firmei lui Dumbravă a fost de aproape patru ori mai mare. În anul 2021, potrivit datelor verificate de Bugetul.ro, generalul Dumbravă a raportat un profit net de 3.646.710 lei.

Generalul Dumitru Dumbravă este unic asociat și administrator al firmei respective, care are ca obiect de activitate „activități de consultanță pentru afaceri și management”.

Vezi și Florian Coldea a dat lovitura în afaceri! A făcut peste 1 milion de euro în doi ani

Dumbravă a rămas celebru pentru „câmpul tactic” din Justiție

Într-un interviu acordat juridice.ro, Dumitru Dumbravă a afirmat că Justiția reprezintă un „câmp tactic” pentru Serviciul Român de Informații.

„(…) Angajarea SRI în această luptă, până la urmă, de asanare morală a societăţii s-a făcut ca structură de suport a autorităţilor judiciare cu atribuţii în materie şi mă bucur că, în prezent, nivelul de încredere şi calitate a cooperării a atins o cotă de neimaginat într-un trecut nu prea îndepărtat. Saltul evoluţiei în acest demers a fost făcut odată cu adoptarea unui concept integrat în combaterea corupţiei, focalizând secvenţial instrumentele investigative pe toată lungimea lanţului trofic judiciar. Concret, dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA (n.r. – actuala Direcție Națională Anticorupție), de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze. Această manieră de lucru, în care suntem angrenaţi alături de procurori, poliţişti, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual şi aspecte care ţin de corupţia sistemului judiciar, în limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate. Important este, în opinia mea, că sistemul judiciar îşi dezvoltă anticorpii necesari vindecării acestei patologii. Să nu uităm că, înainte de orice, procurorii sunt cei care instrumentează diferitele fapte de corupţie săvârşite de către magistraţi, iar nişte judecători îi condamnă”, a declarat  Dumbravă, fiind intervievat de Alina Matei.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare