sursa foto:  Inquam-Photos_George-Calin

Al doilea om în stat, noi reproșuri către social-democrați: ‘Soluțiile liberale sunt întotdeauna cele bune în ceea ce privește fiscalitatea, cele ale PSD, așa cum am spus, vor duce doar la inflație și la dobânzi mai mari’

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a afirmat, luni, la Senat, că în PNL nu a fost nicio discuţie privind cota unică sau cota progresivă de impozitare şi nu a fost nicio şedinţă a BEX, în ultimele două luni de zile. El i-a acuzat pe social-democraţi că au ţinut la sertare, ani de zile, proiectul privind conctarea caselor de marcat la ANAF şi a precizat că soluţiile liberale sunt întotdeauna cele bune în ceea ce priveşte fiscalitatea, cele ale PSD, aşa cum am spus, vor duce doar la inflaţie şi la dobânzi mai mari.

”În PNL nu a fost nicio discuţie oficială, pe tema acestui subiect (al cotei progresive de impozitare, nr). Nu a fost niciun BEX, în ultimele două luni de zile, deci nu a fost discutată, nu a fost nicio simulare pusă pe masă”, a precizat preşedintele Senatului. 

Cîţu a arătat că ceea ce el şi colegii au precizat este ceea ce ei spun dintotdeauna, şi anume că vor un sistem de impozitare simplu, cota unică, pentru a aduce mai mulţi bani la buget. 

”Premierul şi preşedintele PNL a ieşit şi a spus foarte clar că susţine cota unică, dar repet, în PNL nu a fost nicio discuţie până în acest moment. Sunt sigur că la următorul BEx sau BPN va fi o discuţie, dacă se ia vreo decizie în coaliţie”, a mai spus Cîţu. 

El s-a referit şi la creşterea taxelor şi impozitelor locale, arătând că înainte de a discuta despre aceste majorări, trebuie ”să colectăm tot ce putem cu acest Cod Fiscal”. 

Despre introducerea excepţiilor la plata impozitelor, privind agricultorii, Cîţu a spus că este bizar. ”Este bizar, discutăm de mai multe impozite, dar tocmai am scos 2,2miliarde din buget. Ne văităm că nu avem bani, dar avem o decizie”, a spus el, precizând că ”trebuie să ne oprim şi să vedem ce putem colacta cu sistemul pe care îl avem astăzi”.

El a mai spus că ceea ce au făcut ei a fost să conecteze casele de marcat la ANAF, într-un an de zile, proiect ”pe care PSD l-a uitat prin sertare ani de zile”.

”Soluţiile liberale sunt întotdeauna cele bune în ceea ce priveşte fiscalitatea, cele ale PSD, aşa cum am spus, vor duce doar la inflaţie şi la dobânzi mai mari”, a ţinut să menţioneze Cîţu. 

”Dacă PNL  decide, cu majoritate de voturi, că aceasta este direcţia, aşa se va merge, dar trebuie o dezbatere înainte”, a mai afirmat el, arătând că după o decizie în coaliţie se va merge în conducerea PNL, cu propunerea, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare